RÁCIÓ vagy misztifikáció?


"Ugye, csak akkor vagyunk modern, racionális magyarok, ha hülyének néznek, és azzá válunk?"



RÁCIÓ vagy misztifikáció?



Emlékezzünk! Az elõzõ hatalmi elit vérlázító zakatolása úgy lett elviselhetetlen, hogy közérdekbõl szabad volt hazudni. Elõször ez döcögõsen ment, de hamar kiderült, hogy ettõl még egyetlen jött-ment milliárdos vállalkozó, újságíró és miniszterelnök haja szála sem görbül, és a hazugságról utólag kivétel nélkül minden esetben kideríthetõ, hogy közérdek. És ha egyszer elindul a szekér! Már nemcsak a hazugság, hanem minden bûncselekmény, árulás, csalás, hatalommal visszaélés és rablás bûnszövetkezetben és népirtás engedélyezhetõ! Mint közértbõl vették a közérdeket, persze közérdekbõl, és mindezt nem kivételesen és szükségbõl, hanem mint politikai gyakorlatot ûzve: nap, mint nap. Elõször csak a miniszterelnökök és a gonosztevõk közötti határok maszatolódtak el. Végül az õszödi beszéd és a 2006-os tömegveretés után lett a bûncselekmény elismert és törvényes kormányzati praxis.


A modern állam, az ész, a racionalitás állama! A modernitás, a racionalitás égisze, a modern állam szükségessége a csali. Évszázadok üzenete ez és már csaknem félezer esztendeje tart: ugye, csak akkor vagyunk modern magyarok, ha hülyének néznek, és mi azzá válunk? Azzá kell lennünk, hogy egyáltalán tudjon velünk egy a brigantizmusból jól felkészült társulat mit kezdeni. A politikai tehetetlenség épelméjû embert nem tud kormányozni. De ahhoz, hogy az embert demoralizálja, a sajtóban és a médiában dezinformálnia kell. A világot, a valóságot is teljesen át kell alakítani. A rendszeresen kiépített hazugság rendkívüli körültekintést, erõt meghaladó gondot és költséget igényel. A történelem, a múlt meghamisításán tudományos intézetek sora dolgozik. Racionalitás? Finnugor elmélet és eredet, kelet felõl menekülõ, besenyõktõl ûzött, vad horda, akiket azután a mûvelt nyugati népek nevelgettek! És már majdnem kultúráltak vagyunk.


De még nem eléggé. Ezért valódi adatokhoz nem juthatunk, múltunkról való hiteles információt rosszhiszemû ellenséges propagandaként állítják be, a valóság így lesz elavult, meghaladott fikció. Racionalitás? Alkotmány! Alkotmányozó nemzetgyûlés, Szent Korona tan figyelembe vétele nélkül, reformszövetségi politikusi, akadémikusi alapokon. Racionalitás? Köztársasági államforma? Manapság a köznapi ember kizsigerelése nem terror, hanem a dezinformációs láncolat mûködése révén valósul meg. Ennek így kell lennie, mert a becstelenségben fogant 1946-os, és az 1989-es köztársaság csak becstelenséggel tartható fenn.


Ez volt és ez van ma.


Bár az emberek megunták a nyolc év flúgos futam vezetõit, a milliárdos "éhes proletárokat”, a züllés-gerjesztõket a kormányzatig tekeredõ bûnszövetkezeteket. (Pénzszivattyúkat mûködtettek, közpénztõl az uniós pénzekig könyékig vájkáltak a felelõtlen költekezésben. A felelõsségre vonást a szétlopott országért nem kerülhetik el.) Ez most egy új mûsor, új szereplõket igénylõ darab, amely egy darab ideig játszható. A több ezredik elõadás után azonban, ha a darab rendezõi nem teszik világossá, hogy ki a gyilkos, és nem kapja meg méltó büntetését a vele, velük összejátszó negatív szereplõgárda, a nézõk unottan felállnak, kimennek, és más társulat után néznek.


Legutóbb az új mûsorhoz mi, választók régi-új férfiakat, hölgyeket kerestünk és kaptunk. Amit kaptunk, együk meg, nyeljük le, de az új receptkönyvet nem kell azért a sarokba hajítani.




2010. július. 26. Wéber Tünde