Büntetõ csapásról-csapásra!





Büntetõ csapásról-csapásra!




Helsinki Bizottság nyilván nem a csaposok érdekvédelmi szervezete, de ha így lenne - pulthoz közel álló körök véleménye szerint - légycsapóval csapnának rendet a söntésben. Sok a döglégy és mindenféle csúszó-mászó kavarog az asztalok alatt, mellett és a raktár tele vérszívókkal.


És hogy mit tenne még ez a bizottságos Helsinki nevû alakulat: finnugorom sincs - mivel nem tájékoztattak róla. Lenne még néhány ötlet ezzel kapcsolatban, de az értesüléseket sem megerõsíteni, sem cáfolni nem áll módomban. Azt például, hogy országunk jelen állapotában söntés-köztársaság? Ez ugyan kissé durva megállapítás a söntéspult mellettiek szerint, de még különösebb, ha annak szimbóluma, sine qua non-ja, az elnök csapdosna ide-oda! Miként az is, hogy éppen õ csapjon a „három csapás” nevû büntetõ rendelkezésre - amelyet június 8.-án 253 igen, 61 nem szavazattal és 45 tartózkodással fogadott el a Btk. módosításával az Országgyûlés. Bár nem hivatalos vélemények, kérdések is elhangzottak: hát nem elég csapás nekünk maga Sólyom László? Többen három csapásra bíztatnák az elnököt a Helsinki Bizottság ellen. Kétséges azonban, hogy az ötletadónak lett volna gyerekszobája!


Mindenesetre, ha az elnök aláírja, megvárják záróra után a palota mögött, de, ha nem, akkor is. Sokan azt is megkérdezik, mentették-e a bizottság tagjai a 2006-os sérülteket? Kiáltottak-e, amikor tüntetõket tartóztatattak fel, és le, mert a hatalom a véleménynyilvánítás szabadságaként csõcselékké nyilvánította õket? Sok még a kérdés, még több a válasz, végtelen, talán egészen Helsinkiig ér a tisztázandó ügyek sora.


Egy azonban bizonyos: csapjanak idejében a bûnözõkre, de a törvénytisztelõ állampolgárokat lehetõség szerint ne csapják be soha!



2010. június. 11. Wéber Tünde


.