A NEMZET Szentháromsága





Haza, Megmaradás, Szuverenitás:


A NEMZET Szentháromsága



„…Amikor azonban eljön az Igazság Lelke, õ majd elvezet titeket a teljes igazságra…”


Jn 16,12-15


Ezt ma, a Szentháromság Vasárnap kegyelmi pillanata sorozatainak tükrében is láttatni kell. Mert ahogyan az Atya (Anya), Fiú és a Szentlélek egysége (és külön-külön is mindent átható és beborító Igazság kiterjedése), a Haza, Megmaradás, Szuverenitás Szentháromsága is bennünk él, dolgozik, elõre visz, még akkor is, ha nem mindig és minden körülmény között veszünk róla tudomást. Tegnap a hazai politikai pillanat sorozatok egyik különös része jóvoltából szintén kegyelmi pillanatokat élhettünk át.


Aktualitását a kormányfõ székfoglalása, a kormány megalakulása adta.


Az áprilisi országgyûlési képviselõ választásban résztvevõ választók bõ kétharmados támogatottságával megalakult kormány és vezetõje: Orbán Viktor a Fidesz-KDNP pártszövetség képzeletbeli és valódi szárnyakkal nagy magasságba emelheti a Nemzetet. Még akkor is, ha ez az európai viszonylatban egyedülálló többségi támogatás, az utolsó maradék erõvel, a lejtõn való megkapaszkodást, az immár elsorvadni látszó életlehetõségeiben megfáradt Nemzet erején felüli segélykiáltásaira adott válasz volt.


1./ HAZA csak ott van, hol jog is van, szólt a nemzet sorsáért aggódó a költõ. Így jogbiztonságért és nem jog szolgáltatásért adták voksukat a választók. Többször leírták már: jogtalanság nem alapíthat jogot, ezért a jogbiztonság gyökere az 1944-ben megszakított jogfolytonosság visszaállítása. A történelmi alkotmány létezik, van, nem kell róla letörölni a port, csak figyelembe kell venni, és alapjaiba visszatenni. Elismerve, hogy Magyarország még a mai nap is királyság nélküli alkotmányos monarchia. Mert ilyen államformában szakadt meg a jogfolytonosság, ami utána történt jogtalanságon alapuló jog, tehát: semmis. Ezért nem köztársasági elnököt, hanem kormányzót kell Sólyom László funkciója lejártával választani. Haza csak ott van, ahol nem a jogtalanság folytonosságát, hanem a jogfolytonosságot veszik komolyan. Ha már a jövõ héten elkezdik az alkotmány átszabási mûveletet, fontos, hogy tudják: átszabásról szó sem lehet! Az elsõ lépések a legfontosabbak, mert egy apró eltérés fényévekre viheti el a Haza jogi megalapozottságát téves irányba.


A Nemzet erején felüli segélykiáltása elsõsorban az egészségügyben tapasztalható, de általánosságban a társadalom egészére is kivetíthetõ népirtás megszüntetése a


2./ MEGMARADÁS igénye volt. Ma több száz gyermek hal éhen Magyarországon, nem csak az élelem hiánya, hanem az elégtelen, a gyermek fejlõdését figyelmen kívül hagyó táplálkozás miatt. Holott már az is csoda, ha megszülethetett. 1992 decemberében fogadta el az Antall-kormány patológus (népnyelven csak boncmesterként említett) népjóléti minisztere az általa beterjesztett elsõ „szabad magzatgyilkos” törvényt a parlament, amelyet 2002-ben, az elsõ Orbán-kormány regnálása utolsó évében követett a második, jóllehet kicsit szigorított, de szintén szabadon gyilkolható formában. Most nem ilyen „szabadságra” adták voksukat a választópolgárok.


Réthelyi Miklós a nemzeti erõforrások minisztere például kiváló ember, makulátlan életúttal rendelkezõ hetvenkét esztendõs anatómus (õ is a bonctanhoz közel álló) professzor "a magyar emberek azt várják a minisztertõl, hogy mentse meg az egészségügyet, építse újjá a szociális biztonságot, teremtse meg a jövõ kibontakozásának lehetõségét a fiatal nemzedék számára…". Hogyan? Fõként az egészségüggyel kapcsolatban jogos a kérdés. A válasz, egyelõre: titok. Nem kellett volna egyúttal titokminiszterré is kinevezni? Eggyel több, vagy kevesebb ennyi velõtrázó funkció mellett? (Egyébként a professzor úr a gerincvelõ szerkezetével foglalkozó kutatásai révén szerzett nemzetközi elismerést.)


A magyar társadalom több évtizede húzódó lepusztulási lejtõn van, az emberek lelkileg, erkölcsileg és szellemileg is leharcolt állapotban és rossz egészségben vannak - mondta az InfoRádióban a közelmúltban Bogár László.
…a magyar társadalom anyagi viszonyai is drámai szinten vannak, hiszen az egy keresõre jutó reálbér a 32 évvel ezelõtti szinten van…A társadalom nem hiszi, hogy ezeket az évtizedeken át tartó lepusztulási folyamatokat néhány év alatt meg lehet állítani. Az emberek tisztában vannak azzal, hogy a visszaforduláshoz, az érzékelhetõ javuláshoz legalább egy évtizedre lesz szükség – hangoztatta.


Mindez a roskadozó a magyar gazdaság: az államadósság után fizetendõ terhek és a dolgozók és a munkába nem állíthatók rossz aránya miatt. Ez utóbbi már a gazdaságért felelõs Matolcsi György asztala, miként a visszafizethetetlen adósságállomány átrendezése, részbeni elengedésének intézése. Mert ez a


3./ SZUVERENITÁS alapfeltétele.


Ezt nem szabad elfelejteni választóknak, megválasztottaknak az elvi és gyakorlati magasban szárnyalás, az emelkedettség, az ünneplés elmúltával sem. Nem szabad elfelejteni, mert újból kezdõdik minden, ismét visszakerülünk a gödörbõl, ahonnan egy valóságos vagy látszólag biztos kapaszkodón elindultunk. Valóságos vagy látszólag biztos? A valóságos biztonság õrzése emberi dolog.




2010. május. 30. Wéber Tünde