GYÕZELEM a politikai panoptikum felett?





Gyõzelem a politikai panoptikum felett?


(Kétharmad él nyomorszinten)



1./ A helyzet:



Magyarország! A gyerekek nem éhen halnak, veseelégtelenség, vagy gyomorbetegség végez velük. Miért? Nincs ennivaló, vitamin = jön a betegség.


Magyarország! Húszezer gyermek éhezik, de errõl keveset hallunk. Sok család, ahol egyik szülõ sem, vagy csak az egyik szülõ dolgozik, nem tudja eltartani önmagát.


Magyarország! A családfõ fizetésébõl él 3 gyermek, férj és feleség. A nagyobb gyerekek már értik, hogy miért esznek keveset, de a kisebbek még nem. És enni kérnek.


Magyarország! Egy felelõsségteljes munkát végzõ érett férfi keresetébõl nem jut ennivalóra. A szülõk nem italoznak. Nem kártyázzák el a fizetést. Van ilyen adó, olyan adó, villanyszámla, gázszámla, hitel, csekkek mindenütt. Éhbérért dolgoztatott emberek és családjuk a teljes elkeseredés, depresszió, öngyilkosság szélén.


Havonta hús egyszer. Zsíros kenyér minden nap. A ház lerobbant. Édesség, gyümölcs a gyerekeknek? Nyaralás, túra, sport, téli sportok? Amit egy tõlünk nyugatra élõ európai (csupán segélybõl élõ) honpolgár könnyen megtehet, az itthon csupán elérhetetlen álom.


Magyarország! Milliós jutalmak havi fizetések, több tízmilliós végkielégítések, 20 milliós cégautó, alapítványi, pályázati csalások, támadások a forint ellen, politikai, üzleti machinációk, hitelcsapdák, lakásmaffia, uzsorások! Százezren bizonyára jól, nyugati átlaghoz képest is kiemelkedõen jól élnek belõle.


Magyarország = Milliós tartozások, zsíros kenyér, éhezõ gyerekek és felnõttek, bedõlt hitelek, elvett otthonok, nyomortelepek, hajléktalanok, csökkenõ juttatások, elbocsátások, három millióan pedig így élnek!


2./ Miért? Csak egy példa:


Magyarország! Sukoró!


Az úgy kezdõdött, hogy Gyurcsány Ferenc a Nándorfehérvári teremben fogadta az izraeli Lauder-cég vezetõjét, Ronald S.Laudert, és a cég több képviselõjét a kormány néhány tagjával, továbbá az akkori Nemzeti Vagyonkezelõ vezérigazgatójával, Tátrai Miklóssal. Közöttük volt a Lauder-cég magyar összekötõje és jogásza:


ifj. dr. Bárd Károly államtitkár-helyettes a „rendszerváltó” MDF-es kormány Igazságügyi Minisztériumában (!) késõbb a Lauder-cég magyar összekötõje (Sukoró-ügy) és jogásza. Apja, id. dr. Bárd Károly ÁVH-s tiszt volt, majd az Állami Biztosító fõjogásza lett. Az idõs dr. Bárd Károly még ma is ügyvéd. Irodája címe: Krisztina krt. 39/B, és mit ad Isten: a King’s City Bidding Kft cégbejegyzése: Krisztina krt. 39! Netán egy volt ÁVH-s tiszt is egyengeti, egyengette ezt a borzalmas kaszinóváros-ügyet?


Dehogy így kezdõdött!


A Gyurcsány-Apró klán:


Dobrev Klára Gyurcsány Ferenc (2004. szeptember 24-étõl 2009. április 14-ig miniszterelnök) felesége Apró Antal unokája. A nagypapa volt 1956. október 25-én a Katonai Bizottság elnöke, õ adta ki a parancsot a Kossuth-téri sortûzre. Klára fivére, ifj. Apró Antal nemzetbiztonsági ezredes volt, majd magánnyomozó irodát nyitott. Mindenkinek a káderlapja – múltja – a rendelkezésükre áll. Apja Peter Dobrev édesanyja: Apró Piroska Az Õszödi Fecó offshore üzem + anyóson keresztül az ÁVH-s múlt, a kettõ együtt: a pozíció máris biztosított.


Eörsi Mátyás a leköszönõ parlament SZDSZ-es képviselõje, számos népnyúzó, megszorító Mikuláscsomagnak nevezett megnyomorító intézkedés megszavazója. Apja dr. Eörsi Gyula jogtudós, aki Rákosi legfõbb ügyésze és jó barátja. Eörsi Gyula Micsurinként ültette át a szovjet alkotmányt a magyarba!


Felcsúti Péter a Raiffeisen Bank igazgatója, apja, Felcsúti László pedig lõtt az FM tetejérõl 1956. október 25-én! (Kéri Edit: Kik lõttek a Kossuth téren 56-ban?) A bankigazgató ifjú korában munkásõr volt, büszkén vállalja is! Miként nyilatkozta: ezt a szót, hogy forradalom, ’56-tal kapcsolatban ellenforradalomként hallotta! Karsai József a TV-ben ezt mondta Felcsútiról: Moszkvában végzett, a KGB embere volt. Õ lett a Bankszövetség elnöke! (Nemrég lemondott.)


Simor András, a Nemzeti Bank elnöke apja, Simor János 1949-ben a Sólyom-perben kegyetlen kihallgató ÁVH-s tiszt, gumibottal verõ fõhadnagy volt. '56. után építésügyi miniszter-helyettes lett minden szaktudás nélkül. Fia az MNB élén hússzor annyit kap havonta, mint egy közgazdász professzor (8 milliót).


Oszkó Péter pénzügyminiszter nagyapja Oszkó Gyula BM ezredesként Piros Lászlót szolgálta. Az Oszkó-nagypapa testvére, Oszkó Aladár Mód Aladár néven írta kommunista történészként és ideológusként könyveit.


Nemzeti Vagyonkezelõ Zrt!


Vezetõjét a pénzügyminiszter Oszkó Péter javaslatára a miniszterelnök nevezi ki.
A legfõbb ügyészek, alkotmány- és legfelsõbb bírák bemutatkoznak, bizottság elé, állnak, és a parlament dönt kinevezésükrõl.
A Krisztina körúti fõposta, a Balettintézet, az OPNI impozáns épülete már „elkelt”. Hozzanak új törvényt a Nemzeti Vagyonról és annak kezelésérõl! Ne a „világpolgárok” adják, vegyék kedvükre!




2010. április. 26. Wéber Tünde