Fasiszták és a demokratikus VAKLOVAS SZEKÉR


Fasiszták és a demokratikus VAKLOVAS SZEKÉR




Mondják, Hagyó (Hunyó) Miklós kiment, ha nem is messze, csak a közeli keletre és négy nap alatt megkapta az izraeli állampolgárságot. Kell ennél több? Ott nem lacapacáznak az adminisztrációval. Ez is baj? Aki itthonról valami okból (esetleg korrupció gyanús ügybõl) kimegy, máris otthon van? Ha otthon van, hát legyen otthon. Igaz? Nem igaz? Ha nem, a hír úgy is felettébb különös, aggasztó. Egy bizonyos körön belül mindenbõl kívül lehet kerülni? Senki nem cáfolta és erõsítette a hírt, ezért csak terjed, szaporodik, akár a bolondgomba. A vadalma mosolyú fõvárosi fõfütyi tudta: õ nem e világból való? Az õ világa más. Odaát van. Mit neki ez a földhözragadt, nyomorult fõ-városháza. Íme egy másik hír, az elõzõhöz logikailag kapcsolódó, nyilvánosan elhangzott, és tény: Mesterházy Attila vasárnap este a választási eredmények ismeretében azt mondta: "azt kérem mindenkitõl, aki hisz abban, hogy szükség van Magyarországon egy ilyen demokratikus kontrollra, (...) az függetlenül attól, hogy milyen a pártszimpátiája, hogy ha nem akar a fasisztákra és Orbán Viktorra szavazni, akkor az a második fordulóban támogassa a Magyar Szocialista Pártot".


Mármost mi a két hír között a logikai kapcsolat?


Hagyó a XII. kerületi szervezet, a párt országos karitatív tagozatának ügyvezetõ elnöke, az országos választmány tagja, 2002-ben és 2006-ban országos listáról országgyûlési képviselõ, majd fõvárosi önkormányzatba, fõpolgármester helyettesi pozícióba kerül.


Hagyó feladata (is) volt a BKV felügyelete. Csaknem egy esztendeje tartó kirobbant a túlzott végkielégítési és a korábbi, a cég számára aránytalanul hátrányos szerzõdéskötések körüli botránysorozat miatt pártja kérésére Hagyó Miklósnak november. 20.-áig le kellett mondani fõpolgármester-helyettesi tisztségérõl, és a koalíciót is felmondták. A lopkovic krimi folytatódott. Hagyó volt szóvivõje a gyanú szerint 24 millió forintot munka nélkül vett fel a cégtõl (hol voltak a bankjegy ellenõrök?). Majd pártja elnöksége kérésére lemondott fõvárosi közgyûlési mandátumáról, visszalépett budapesti listás helyérõl és az egyéni képviselõjelöltségtõl is. Alig telt egy hónap és a gyanúsítottként kihallgatott egyik megbízott vezérigazgató korrupcióval vádolja. Ezután MSZP-s párttagságát is felfüggesztette (mit jelent ez?), és alapszervezeti elnöki pozíciójáról is lemondott. Kész. Most a rendõrségi, ügyészségi, bírósági ügymenet következne, de nem. Legutóbb néhány fõvárosi tisztségviselõt pedig bûnszövetkezetben elkövetett bûncselekménnyel vádolták meg. Ehhez mit szól Hagyó? Megkérdezik? Meg tudják kérdezni? Köze lehet ehhez is?


Figyeljük Mesterházyt! Attila vasárnap este a választási eredmények ismeretében mesterien azt mondta: „…azt kérem mindenkitõl…, ha nem akar a fasisztákra és Orbán Viktorra szavazni, akkor az a második fordulóban támogassa a Magyar Szocialista Pártot".


"Fasizmus: a finánctõke legreakciósabb, legsovinisztább, legimperialistább, elemeinek nyílt terrorista diktatúrája, amelyet a vad, erõszakos terjeszkedés, más népek leigázása, faji gyûlölet szitása jellemez." (Idegen szavak és kifejezések szótára, Akadémiai Kiadó 1989 szerzõ: Bakos Ferenc)


Álljon már meg ez a demokratikusnak nevezett vaklovas szekér! Kik is azok a fasiszták és merre kell keresni õket?

2010. április. 16. Wéber Tünde