A MIÉP-rõl miért nem beszélnek?



„A galamb mindkét szárnya fontos, de fõleg a SZÉLSÕ, mert azzal fordul. A galamb szélsõséges?”



A MIÉP-rõl miért nem beszélnek?




Nem illik róluk szólni? Ha nem szólnak róluk, nincsenek? Ez körülbelül két-háromszázezer embert, szimpatizánst, tagot érint. Ezek az emberek nem léteznek, elnyelte õket a média, a föld. Amirõl nem beszélhetünk, arról hallgatni kell? Igen ám, de amirõl nem lehet hallgatni, arról beszélni kell! Amit nem lehet halogatni, azt meg kell tenni. A MIÉP szélsõséges? Honnan nézve? A galamb mindkét szárnya fontos, de fõleg a SZÉLSÕ, mert azzal fordul. A galamb szélsõséges? Olykor elõkerülnek a külföldi cikkekben kijelentések arról, hogy a magyarok szélsõségesek. Honnan nézve? A korrupt és népirtó hatalom felõl nézve? Netán emezek a valódi szélsõségesek? Itt, hazán belül is megoszlik az erre adott válasz.


Igaza lehet Bakay Kornélnak (Kapu 2005/3), hogy egy szefárd zsidó közelebb áll gondolkodásmódban egy orosz askenázi zsidóhoz, mint egy tiszántúli magyar egy felvidéki magyarhoz. Itt állunk tehát a rosszléti állam kapujában és azon is belül, mert a rendszerváltás nem a demokráciát volt hivatott felépíteni, hanem a szocialista ellátórendszert lebontani. Ez sikerült. Mi még? Az úgynevezett nemzeti pártok közötti széthúzás. Az egyik vidéki jobbik-os helyi vezetõ adott esetben egy MSZ-MIÉP-Jobbik szövetséggel kapcsolatosan az alapvetõ, alapállásbeli különbségeket emelte ki.


Mirõl is beszélünk? Olyan gazdagok vagyunk nemzeti elkötelezettségû magyarokban, hogy lehetnek milliós nagyságrendben azok, akik sosem léphetnek szövetségre? Errõl miért nem esik szó? Vagy arról, hogy ha a megosztás megmarad, a most formálódó majdani hatalom ismét nélkülünk dönt: rólunk?


A MIÉP nincs egyedül. Van (Mártélyon 2009. szeptember 26.-án alakult) szövetségese, a Magyar Megmaradás Közössége. A kezdeményezés támogatói többek között: Andrásfalvy Bertalan, Dénes János, Dr Fenyvessy Zoltán, Kondor Katalin, Dr Kovács László, Dr Szabó Pál. A nemzeti értelmiség e fórumán Csurka István vitaindító referendumában nemzeti sorskérdéseinkrõl szólt. Így a szeptemberi megalakulás óta számos figyelmet felkeltõ nagy érdeklõdésre számot tartó téma (az alkotmányozás, a politikai-társadalmi berendezkedés és a magyar kultúra és oktatás) megvitatására konferencia sorozatot szerveztek, amelynek során adott kérdésre ismert szaktekintélyek, többek között Dr Zétényi Zsolt, Dr Bogár László, Dr Hetesi Zsolt, Dr Medvigy Endre, Medveczky Ádám mondták el véleményüket.


Elindul az országgyûlési választásokon a MIÉP – jelentette be Csurka István a párt elnöke az MMK január 30-ai, budapesti konferenciáján. Gyökeres változásokra van szükség: „Minden magyar keresztény erõt összpontosítani kell!” És bár számos kételyt fogalmazott meg a liberális demokrácia rendjével kapcsolatban, azt mondta: „igyekszünk a Fidesz kétharmadához hozzájárulni”.



2OlO. február. O8. Wéber Tünde