Forró nyomon a MELEG BÁRBAN!


Forró nyomon a MELEG BÁRBAN!


(Botkáék meg Zanzibárban)



A közbeszédben a politika vécés nénijeként emlegetett pártelnök tovább matat a politikai kakiban. Keresi pártját, a neve: MDF. És egy esztendeje megtalálta: B.Humbug Lajost. Hol van még a vég! Sok az alacsonyan szálló, csatornába bukó, fúródó politikai hulla, így sokáig eltarthat ez a szartartási szertartás. Antall forog a sírjában? Legalább mozog, dolgozik valaki ebben a munkanélküliségileg felduzzasztott és erkölcsileg lerottyant országban.



A szoclib-ák saját fõnökük bevallása szerint 2006-ig csinálták a semmit. Utána szorgalmasan elvették az emberek jövedelmének több mint egyötödét. Szegedi Botka elvtárs-úr és a nacsasszony pedig mostanság érkeztek haza, megjutalmazták magukat egy kétmilliós zanzibári úttal. Ez nem magánügy! Ha a polgármester úr a parlamentben folyamatosan nyomogatta a nép kopasztó törvényekre az igent! Hatalmi elit épült itt a pártlistákon, 70-80 fontos ember újra benn lesz a parlamentben mindkét, mindhárom oldalról. Nekik ez a fontos. Amíg ezt nem tudjuk törvényesen megváltoztatni, márpedig nem tudjuk, addig marad minden a régiben


Na és az MDF? Most éppen mirõl tárgyalhattak a Magyar Vidék és Polgári Párttal? Testületileg mennek az MVPP-be? A politikai szervezõdés elnöke: Bánk Attila legszûkebb családi érdekeltségéhez köthetõ, homoszexuálisok kedvelte „meleg” helyen?


Talán a szerkezeti reformokról is szó került: az alapok lesznek fent, a plafon lent, hogy ne ázzon be a padló. Ami potyog, felfelé esik, Bokros nagyot koppan és elhallgat. Vagy régi dokumentumokat nézegettek?


AZ MDF ALKOTMÁNYELLENESNEK TARTJA A BOKROS-CSOMAGOT (Népszabadság, 1995. június 2.)
Az MDF képviselõcsoportja Göncz Árpád köztársasági elnökhöz fordult, hogy ne írja alá a parlament által elfogadott Bokros-csomagot, hanem küldje el az Alkotmánybírósághoz felülvizsgálat céljából ­ – hangzott el a párt tegnapi sajtótájékoztatóján. Kónya Imre frakcióvezetõ-helyettes, az MDF újonnan választott elnökségi tagja kijelentette: A BOKROS-CSOMAG AZ ORSZÁG TÁRSADALMI, POLITIKAI STABILITÁSÁT ÁSSA ALÁ. Hozzátette: a hatályos alkotmányt a mindenkori kormánynak kötelessége figyelembe venni, az határozza meg a törvényhozás korlátait. Kónya szerint a csomag alkotmányellenes pontjai közül különös fontosságú a szociális ellátórendszer átalakítására vonatkozó rész. Azokat a szülõket hozzák így nehéz helyzetbe, akik az állam szociális támogatásaira alapozva döntöttek korábban a családalapítás mellett. A frakcióvezetõ-helyettes úgy véli, a már megszerzett jogaikat nem lehet visszavenni.


Dávid Ibolya: Tisztelettel kérem képviselõtársaimat, hogy a Bokros-csomagot – amely alaki, formai, érdemi és egyéb hiányosságai miatt csak a nevében viseli a stabilizációs programot – ne támogassák, és ne fogadják el ezt a csomagot. Köszönöm szépen. (Országgyûlés, 1995. május 9.)


Dávid Ibolya: "Az 1998-as választás elsõ fordulóját a tetõzõ Tocsik-botrány és a Bokros-csomag káros mellékhatásai ellenére megnyerte az MSZP." (Heti Válasz, 2005. február 10.)
Újabb Bokros-csomag készül? Az MDF tiltakozik a családokat érintõ tervezett támadások ellen (MDF-közlemény, 2005. május 5.) Gyurcsány Ferenc miniszterelnök minden bizonnyal fordítva ült a lóra, mert a családpolitikát összekeveri a szegénypolitikával – áll az MDF közleményében. A szociális érzékenységére hivatkozó szocialista kormány, könnyebb hétköznapokat hirdetve, visszacsempészi a Bokros-csomag egyes, már megbukott elemeit. (…) Ami most a családpolitikában készül, az a Bokros-csomagra emlékeztet. A kormány a szociális demagógia mögé rejtõzködve kívánja ellehetetleníteni a családok százezreit, jó lenne ezt elfelejteni.




2010. január. 13. Wéber Tünde