HULLADIK HATVÁNYON?


„HULLADIK” HATVÁNYON?



Jóllehet már csak rövid idõre, de még azért ideiglenesen a kormány tetején állomásozó miniszterelnök szavai szerint: gazdasági értelemben stabil, biztonságos állapotban adják át az országot a következõ kormánynak. Gazdasági értelemben. És értelmetlen döntéseikben? Mint például a legutóbbi ötvenmillió liter, tizenötmilliárd forintot érõ üzemanyaggal kapcsolatos OMV-s tankolási értelmetlenségük?


Beindul a növekedés? Minek a növekedése? Leveszik a gazdaságról a lélegeztetõ gépet és több lesz a levegõ?


Stabil, biztonságos állapot?


A hulla is stabil, ha a hullarablók ki nem rabolják, nemléte biztonságos: élete a „hulladik” hatványon van. Csak nem erre gondolt a magyar gazdasággal kapcsolatban a libaügyileg levitézlett, bár pislogás tekintetében magas szintre emelkedett fõnök?


És mit jelent a kijelentés: „adják át az országot”? Eddig úgy tudtam az országé a kormány és nem fordítva. Ha mégis ez utóbbi lenne, azt sok más honfitársammal együtt: kikérném magamnak. Bocsánatot kérek, de meg kell kérdezni: hol vagyunk?


Az Ecserin? Ahol handléügyi szempontok szerint adják-veszik, viszik az árút? Ezeké a szedett-vedett, magukat kormányzó pártoknak nevezõ, ide-oda billegõ és csúszkáló egymás zsebébe csúsztatók és az emberek zsebébe kotorászók által felszínre került, magukat ország vezetõként tartó, tarthatatlan társaságé az ország? Szent István országa? A nemzet megcsúfolása ennek még halvány látszata is!


Nehogy az ócskapiacon döntsék el jövõnket ebben a nagy politikai, akciós végkiárusításban!




2010. január. 04. Wéber Tünde