Görénykurzus a baromfiudvarban!


Görénykurzus a baromfiudvarban!





Tombol az elmebaj. Alig ocsúdik az ember, miszerint a miniszter hamis videókkal hülyíti magát, máris itt a borzasztó kislétai hír és ennek a szörnyûségnek a kivizsgálása is még a mismásoló rendfõnök regnálása alatt történik. (Arra ugye emlékeznek, hogy a madridi vonatrobbantás után az egész kormányt elküldték melegebb éghajlatra, mert azt jelezték, hogy az ETA volt a hunyó, miután kiderült, hogy az Alkaida.)


Nem csoda, ha az ember ezek után szaladozó libaügyi baromfiakat lát rémképeiben!


A múlt héten ugyanis Drazsé tizenegynéhány kakast kitüntetett. A rendezvényen megjelent fõlibaügyis pedig hatalmas sztorit rottyantott, amikor kiemelte, a baromfiudvari fõrendügyér minden melléfogása eltörpül a magyarok nyulai elfogása mellett. Mármost: a fõ gyanúsítottak állítólag ülnek. Az elkövetõk meg ugyanazok lennének - legalábbis a feltételezések szerint - akik már sörrétessel lõttek? Vagy mégsem voltak ügyesek a kakaskodó kakasok? Na most akkor: mi volt elõbb, a nyúl vagy a húsvéti tojás?


A nyulak még mindig sörétes puffkával szaladoznak az országban? Álmaiban szerteszét üldözik az elõttük rohanó, de már agyilag elfáradó Drazsét, mert büntetésül az alábbi szöveget kell fennhangon olvasnia:


A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhetõ eltéréseket kiemeli, ezekhez morális, társadalmi és politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között - feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján - hierarchiát állít fel. Ezt a hierarchiát követi a hatalom akkor is, amikor eleve prejudikál (adott esetben a kislétai bûnügyben) és pozitív diszkrimináció alapján feltételezi az áldozattal nem azonos etnikumú elkövetõt.


Ki kellene keveredni a liba kaki matató, mutogatósdiból végre! Valakik beleléptek és hordják a talpukon, végig az országban. Ha tovább kerülik-fordulják a baromfiudvar tájékát, a libás gúnárék mandátuma lejárta után sem voksolhatunk, és marad minden, ami volt. Iszonyatos a bûz. A kertek alatt szaglászó rémhírterjesztõk szerint: akkor lesznek meg a tettesek, ha meglelik Kádár koponyáját és a rendõrpalota elleni támadót.


Vihar közeleg, estére lejáratások újabb széljárások várhatóak, holnapra dögszagú lesz a közélet. A bûz átterjedt a veteményesre. Retkes látványos elhatárolódása az MSZP-tõl krízishelyzet, mesterségesen kreált zûrzavar és ami ebbõl kirobbanhat a parlament meg az alkotmányos jogok felfüggesztését is lehetõvé teheti! Kik kevernek, kavarnak tehát ebben az országos méretû, 93 négyzetkilométeres baromfiudvarban és miért?


Netán a görények? Jó tudni, hogy nekik nagy a tapasztalatuk ebben.






2009. augusztus. 04. Wéber Tünde