Vészesen fogy a magyar! Mi kell még?


Vészesen fogy a magyar! Mi kell még?


(További morbid ötletek megszorongatásra…)





Bár a hazai megszorítások lehetetlensége (lehetõsége) végtelen, és nincs a világon még egy ország, amely az alábbi statisztikai adatokhoz hasonló kondíciókkal a szorongatásokat továbbra is eltûrné, egyelõre úgy tûnik: mi mégis… Álljon itt még néhány morbid ötlet a teljesség igénye nélkül.


Ha például: jóval az átlagéletkor fölé emelnék a nyugdíjkorhatárt, alig kellene nyugdíjat fizetni! Magyarországon az átlag életkor: férfiak = 69, nõk = 77 év. (KSH 2008. harmadik negyedévi adat.) Ha egységesen 80 esztendõ lenne a nyugdíjba vonulás feltétele, az állam szinte teljesen kivonulhatna a nyugdíjbiztosítási procedúra gyötrelmei alól. A nyugdíjasok is kivonulhatnának a mindennapi életüket megkeserítõ gondokból. Létfeltételeik biztosításának teljes lecsökkenésével, napnyugtakor szépen, csendben lenyugodnának. Világos, mint a Nap!


Építõiparunk lenn a porban tipródik! Mi lenne, ha átállnának kis és- nagyüzemû koporsógyártásra? A nemzet sírásóit is tárt karokkal, kriptákkal, helyes sírhelyekkel várják az egyre növekedõ sírkertek.


Ha több abortusz lenne, ha több támogatást kapna az egészségügy erre a célra, tovább csökkenne a születések száma! Igaz, az adatok szerint, így is: összességében 760-nal (1,9 százalékkal) kevesebb gyermek jött a világra, mint 2008 azonos idõszakában. Kevesebb gyerek, kevesebb iskola, oktatási költség, szociális támogatás! Kevesebb gond!


Ha megszüntetnék a kórházakat és az épületeket bankokká, esetleg (a preferált fajta génekkel teli) génbankokká alakítanák, az immár végsõ vergõdésében, a kimúlás határán lévõ egészségügyi anomáliák sem rontanák az örökös csõd és szakmai lehetetlenségeikkel a közhangulatot. Ez utóbbi ügyben már „sikeres” lépések történtek a 2007-es egészségreform hatására, így 2009. elsõ öt hónapjában többen haltak meg (összességében 409-cel (0,7 százalékkal) mint az elõzõ év azonos idõszakában.


(Magyarország népessége 17 545-tel fogyott az év elsõ öt hónapjában, ami 1169-cel több az egy évvel korábbinál; a természetes fogyás a 2008. január–májusi 3,9 ezrelékrõl 4,2 ezrelékre emelkedett a KSH július 20.-i gyorsjelentése szerint. Igaz, 28 esztendeje folyamatos a lélekszám csökkenésünk, miközben a népesség belsõ szerkezete is eltorzul (több az idõs, mint a fiatal) és így a társadalom kevésbé alkalmas egészséges funkciói ellátására.


De várjuk ki a végét, meglehet, hogy még mindig akad valami megszorítani való!


Talán már meg is születettek az újabb ötletek az országvesztõk agyában.




2009. július. 21. Wéber Tünde