Magyarország, vagy: 13 + 1 ország?


Magyarország, vagy: 13 + 1 ország?




Régóta gyanítom, baj lehet az alkotmányunkkal, az viszont még nem tûnt fel, hogy netán azért is, ha olykor magyar alkotmányként beszélünk róla. Az pedig még fel sem ötlött bennem, hogy alkotmányunk is feltételezhetõen alkotmányellenes. Miért?


Az Országos Választási Bizottság tegnapi döntése szerint ugyanis alkotmánysértõ a Jobbik szlogenje, amely szerint "Magyarország a magyaroké!" Ha ezt a döntést komolyan kell venni és nekem ez embert próbáló idõkben semmi kedvem a komolytalankodni, úgy vélem nehéz idõszak elé nézünk mindnyájan.


Kezdjük azzal, hogy alkotmányellenes országunk megnevezése: Magyarország, hiszen13 kisebbség él e hazában. Ezen kívül még ugyan van egy, a magyar, de alkotmányellenes jóhiszemûen azt gondolni, hogy az lenne a számunkra fontos és mindenható. Lehetne ezért javaslatom szerint a 13 + 1 találatos ország, ahol, ha éppen nem talál az ember magyar gondolkodású, törvénykezésû és a hatályos jogszabályok szerint mûködõ hatóságot, csak mûköd szerinti mûködõt, akkor nincs találat.


Alkotmányellenes a Magyar Köztársaság megnevezés is, hiszen a fentiek szerint 13 + 1 Köztársaság lenne a helyes. Mi több! A Magyar Szocialista Párt is ráncba szedhetné tagságát, elnökségét! Egy magát magyar jelzõvel ellátó modern ejrópai párt! Azonnal lecserélendõ a heti, havi totószelvényen látható 13 + 1 jelzésûre!


Mivel az alkotmány szerint a 13 kisebbséghez tartozók a magyarokkal egyenrangú magyar állampolgárok, a fenti OVB döntés szerint viszont megtévesztõ a Magyarország a magyaroké kijelentés, helyette meg kellene inkább kérdezni: Magyarország a magyaroké?- amelyre bizony nagyon sokan mondanának nem is egy-két jó választ.


Különben is! Ha a magyaroknak az összes, tehát 13 + 1 = 14 résznyi jogból, tulajdonból egy része van csak, akkor legalább ezt az egy tizennegyed részt kellene kiemelni. Valahogyan így: Magyarország 1/14-része a magyaroké! Maholnap talán már e meghatározás jogosságát is firtatják, ezért legalább ennyit kellene beiktatni. Hová? Az OVB-be. Hogy legyen még valamin rágódniuk.


Tudom mindez már-már a kabaré határát súrolja, de mindegy, hiszen ezek szerint a Magyar Kabaré is alkotmányellenes, a Magyar Horgász Szövetségtõl kezdve a Magyar Narancson át, a Magyar Tudományos Akadémiáig! Ez utóbbi helyen meg kellene kérni néhány jeles, kimûvelt emberfõt: dogozzák ki végre a Magyar Labdarúgó Szövetség Brazil Labdarúgó Szövetséggé való átalakítását, mert akkor talán jobban menne a magyar (bocsánat, a 13+1-es) foci!




2009. június. 04. Wéber Tünde