Az MDF és Ibolya farvizén: irány Brüsszel!


Az MDF és Ibolya farvizén: irány Brüsszel!





Minden ingatlant, így a lakásokon kívül: a kereskedelmi típusú épületeket, a gyárépületeket, az irodaházakat, sõt a termõföldet is meg kellene adóztatni, mondta a volt szocialista pénzügyminiszter, az MDF európai parlament listavezetõje. Még azt is kiötlötte: értékarányos ingatlanadó kell! A lakás értéke növekedésével emelkedne az adó is.


(Ez utóbbi arra lenne jó, hogy leállnának a fejlesztések, szétrohadnának az épületek.


És a bérlakásban élõkkel mi legyen? Legyen egykulcsos kapukulcs-adó. Minden további kulcs esetén többkulcsos kulcstartóval.)
Javasolt még a tõzsdei jövedelmek megadóztatása és majd , ha ott lesz Brüsszelben, a mi hiteleink és más országok hitelei által fizetett IMF kamat megadóztatását se felejtse el megemlíteni, kiharcolni.


Bakrosszt nem a szociális érzékenységéért, még csak nem is a szépségéért szeretjük. A középületek, például rendõrség, miniszterelnöki hivatal, a parlament épülete vagy az öszödi elitüdülõ megadóztatása nem is rossz ötlet. De javasolt még a krematóriumok, temetõk, halottasházak, ravatalozók orvostudományi intézet bonctermei, hogy holtunkben se legyünk nyugton. Szerintem nagyon jó az, ha eljut, mint listavezetõ az MDF és Dávid Ibolya farvizén Brüsszelbe. Rothassza ott, ha hagyják - a gazdasági közéletet.



2009. május. 16. Wéber Tünde