Pol Pot: le vele!


Pol Pot: le vele!



(Levelet találtam postaládámban, amelyrõl elsõ pillantásra megállapítottam, hogy nem nekem szól. Mivel a megszólított neve, múltja, címe és a levél küldõje sem ismert, ez úton küldöm tovább. Aki a címzettre lel, kérem: adja át az üzenetet!)




Drága elvtársam, barátom: Gordonom!


Boldog vagyok, hogy az Ön kiváló ötletét olvashattam és csatlakozom azokhoz, akik nem csalatkoztak Önben. Azt gondolom, hogy az Ön javaslatai a mai magyar társadalomban nagy népszerûségnek örvendenek majd. A magyar emberek alig várják már, hogy végre megszabadulhassanak az egész életük folyamán nehezen összekuporgatott pénzecskéjükbõl vásárolt, felépített otthonuktól, lakásuktól! És több gyermekkel, kisnyugdíjas nagymamával végre elköltözhetnek mondjuk a fõvárosból (a családfõ munkahelye közelébõl) és például egy ceglédi, olcsóbb, kisebb adókötelezettségû, egyszobás lakásban húzhatják össze és meg magukat. Milyen zseniális ez, ahogyan mondta ön, hogy asszongya : " ..Tessék csak eladni, kisebb-be-be (csuklottam egyet) költözni!...


Ehhez csak annyit fûznék hozzá, hogy legjobb, ha nem eladja, hanem közvetlenül az államnak adja… (Az állam pedig én vagyok.) Így az állampolgárról végleg lekerül az ingatlanadó nyomasztó terhe. De sajnos ez csak egyszeri bevétel... Ezért javaslom bevezetni az életben-maradási, pontosabban: a felébredési adót! Mindenki elõre fizesse, aki életben szeretne felébredni, és ép bõrben megérni a holnapot. Jónapot! Ez még nem jutott az eszedbe?


(Engedd meg öcsém, hogy tegezzelek! Hiszen én vagyok az idõsebb és tapasztalataim révén nagyon, nagyon sokat tanulhatsz tõlem. Például: a társadalom-minimalizálás, költség takarékosság és a koponyahegyek építése, és a koponyák tekintetében.) Visszatérve aktuális témánkra, az életben maradási adó a reformok csúcsa, minden más adót felülmúlóan biztosítja az embertelen (vagyis: az ember nélküli) társadalom építését a régebbi, konzervatív, elavult társadalom ugyanis (jóllehet egyre megcsappanó mértékû lakosságszámmal), mégis nyûggel, járó-kelõ emberekkel, gondokkal, amúgy sem volt eléggé gazdaságos. Gondold meg! Óriási költségmegtakarítás érhetõ el, ha nem jut senki, sehova! És, hogy mi lesz azokkal, akik az életben maradási adót nem tudják kifizetni? Mi gondod ezekkel Gordonom?


Hiszen költségmegtakarítás ez is! Sok, sok nyugdíj kifizetés, egészségügyre költött pénz, iskoláztatás, a kultúráért jajveszékelõk lecsendesítésére költött összeg mind, mind megmarad, és megannyi probléma kimarad. Szerintem ez a dolog egészen zseniális. Bennünket irigyel majd egész Európa és a világ! Köszönöm, hogy végig olvastál öcsém! Elvtársi üdvözlettel: Pol Pot.





A levelet továbbította: Wéber Tünde