ROPPANT ÉRDEKES!


ROPPANT ÉRDEKES!




Úgy tûnik, valami megroppant e tudathasadásos politikai szappanopera sorozatban, és az önfeloszlató miniszterelnöki gumiszoba tartófalain. Már-már azt hittem az idõk végezetéig bebetonozódik ez a mostani helyzet, a politikai „add vissza a babaruhát” korszak.


Az ominózus lemondási bejelentés délutánján (2009.03.21, 19:46) „A színjátéknak vége!” címû írásom elsõ bekezdésében a joggal való visszaélésként vélelmeztem a konstruktív bizalmatlanság miniszterelnöki kezdeményezését.A konstruktív bizalmatlansági indítvány - a valódi változások megtételére - az ellenzék és ne a kormánypárt eszköze legyen! Ne hagyjuk, hogy a képviselõ kormánytagok saját alkalmatlanságukat szavazzák majd meg a miniszterelnökkel együtt, fennmaradásuk és az elõre hozott választások elkerülése érdekében! Ez a joggal való visszaélés tipikus esete lenne.”


Erre mit látok a mai MNO-ban?


Alkotmányellenes lehet Gyurcsány javaslata
2009. március 23. 06:00


Sérti az államszervezet demokratikus mûködését, joggal való visszaélésnek minõsül, hogy Gyurcsány Ferenc lemondás helyett konstruktív bizalmatlansági eljárást kezdeményezett. Emiatt elõfordulhat: ha a parlament új miniszterelnököt választ, a köztársasági elnök nem nevezi ki a kormány tagjait, hanem az alaptörvény értelmezését kéri az Alkotmánybíróságtól.


Akkor most merre, hogyan, kicsoda a micsodával?


Ha a parlament új miniszterelnököt választ… Ami ugye nem lesz könnyû. De ha mégis, csak akkor (!) a köztársasági elnök nem nevezi ki a kormány tagjait. Az alaptörvény értelmezését kéri az Alkotmánybíróságtól.


Puff neki!


A semmiért is ennyit kell várni!


Mikor lesz már a valamibõl valami?


Meddig várunk?





2009. március. 23. Wéber Tünde