A színjátéknak vége!


A színjátéknak vége!



A konstruktív bizalmatlansági indítvány - a valódi változások megtételére - az ellenzék és ne a kormánypárt eszköze legyen! Ne hagyjuk, hogy a képviselõ kormánytagok saját alkalmatlanságukat szavazzák majd meg a miniszterelnökkel együtt, fennmaradásuk és az elõre hozott választások elkerülése érdekében! Ez a joggal való visszaélés tipikus esete lenne.


Elõre hozott választást!


Jóllehet, a választást nem kell elõre hozni: itt van elõttünk. Vagy menetelünk tovább a hátra felé tolató rabomobilban oda és vissza, amíg az a szakadékba nem esik, vagy kiszállunk és a saját lábunkon, és erõnkbõl megyünk tovább. Ez utóbbi sem elsõ bálos leányok jutalom tánca, de a két rossz közül ez utóbbi az elviselhetõbb.


Csak nálunk „Halgass!” a nép neve? A szabad véleménynyilvánítástól még nem dõlt össze eddig sehol sem a világ, legfeljebb átalakult. De ezt a szabad véleménynyilvánítást nem fogja senki megtenni helyettünk.


A rendszerváltás húsz esztendõ alatt csak vajúdott, nem volt képes, és még most is, az utolsó órában is képtelen megszületni. Mert farfekvéses. Mert a seggfejeket tolta maga elõtt elõre, akik (egy tál lencse elég volt ezért nekik) eladták – nem csak a hazát, hanem – önmagukat is, és ez valóban tehetetlenség teteje.


A szabad véleménynyilvánítás önmagában nem elég. Tudni kell: mit akarunk. Akarjuk magyar államadósság tételes felülvizsgálatát és tárgyalásokat az adósságszolgálat átütemezésérõl. A nemzeti érdek az elsõ és csak ez után jöhet a monetáris, vagy egyéb más gazdaságpolitika.
Vagyonleltárt, a privatizáció felülvizsgálatát, az elkövetett jogsértések felülvizsgálatát, az eltulajdonított nemzeti vagyon visszavételét, és a visszaéléseket elkövetõk szigorú megbüntetését!
Akarjuk a nemzet szempontjából stratégiai fontosságú ágazatok köztulajdonba vételét, személyi jövedelemadózás helyett a családi adózás bevezetését.
Akarjuk az átlagjövedelem alacsonyabb terhelését, a kiemelkedõen magas jövedelmek adóinak megemelését. Igazságtételt! Az egykori gyilkosoknak és utódaiknak törvényekkel megalapozott kizárását a magyar közéletbõl.
Akarjuk - már a fogantatástól - a magzat valódi törvényi védelmét, és az egészségügyileg nem indokolt mûvi meddõvé tétel eltörlését. És mindannak a provokáció sorozatnak eltörlését, amely nap, mint nap éri és alázza a nemzetet.


A színjátéknak vége, le az álarcokkal, a hátraarcokkal, új szereposztást, új rendezõt, új, igazságosabb rendezõelveket, egy új, megtisztult közélet tiszta arcú szereplõivel!





2009. március 21. Wéber Tünde