A mûköd szétoszlatása


A mûköd szétoszlatása



Régi történet, folyamatosan vissza-visszatérõ sztori, talán egy idõs az emberiséggel, hogy az értékek világát az érdekek világa váltja fel és a hit átadja helyét a hitelnek. Ez voltaképpen álhelyzet, hiszen megváltozik a dolgok természetes rendje, és ember legyen a talpán, aki ebben az összekuszált szituációban kiigazodik. Az ilyen természetellenes közösségi viszonyok alapján mûködõ (voltaképpen: mûködés képtelen) társadalom, és benne a politika maga a konstruktív dilihopp. Ehhez persze az éppen hatalomban lévõ fõkorifeusoknak „mûköd”-re van szükségük, ami elfedi az általuk okozott disznóságot, vagy legalábbis annak egy részét.


Konstruktív bizalmatlansági indítványt terjeszt be, például egy, immár „mûköd” és képtelen párt elnöke. Valaha rendszerváltó volt, de idõk során a párt eredendõ értékeit az érdekek világára cserélte. Hitük és az embereknek az irántuk való bizalma elfogyott, hitük hiteltelenné eszkalálódott. Egy megszûnõben lévõ párt kétségbeesett kapaszkodása ez a hatalomhoz, hallottuk tegnap a diagnózist. Elõre futnak a semmibõl a légüres térbe, körülöttük a burjánzó mûköd.


Ezúttal a társadalomnak a mindenféle mûköd szétoszlatása a kötelessége, ami nem más, mint valódi, folyamatos helyzetjelentés.


A helyzetjelentés: az igazság láttatása, mert a valódi helyzetet elleplezõ hazugság halálos veszély, pontosabban: a halál kollaboránsa. Mert az élet folyamatát megtöri, és az igazság elvégeztetett, még mielõtt színre lép. Ezért az igazságra, annak láttatására készülni kell, jó elõre felkészülni a találkozásra. „Véletlenül lehet ugyan igazságot találni, de senki sem lehet véletlenül igaz.”


Mélyen a gyökeréig látni és láttatni. Mert az igen magas dolgok gyökere igen mélyen van. (Magas államadósság, halálozás, alkoholizmus, öngyilkosok száma.) Aki látva, látja a bajt, mégis hallgat, alkalmazkodó lókupecként vegetál a világban. Hallgatása, alkalmazkodása közösségellenes, mindenekelõtt: veszélyes. Ha az árboc tetejérõl látod, hogy a hajó zátony felé navigál, suttogni kezdesz vagy kiabálni?


Verbális gyûlöletfröccs, hazug hallgatás, vagy halk megjegyzés helyett tiszta, világos helyzetjelentést!


Egy hiteles jelentés szólhat egy talán hitelesebb jövõrõl is, mint például Fekete Attila szakokleveles közgazdász jövõbeli helyzetjelentése. Elküldte, változatlanul közlöm:



RENDSZERVÁLTÁST! Új ALKOTMÁNYT!



HAGYOMÁNYAINK KÖTELEZNEK A KÁRPÁT-MEDENCE FELVIRÁGOZTATÁSÁRA!




1. ORSZÁGGYÜLÉST az ország 10 millió lakosának ügyvitelére,


( 200 egyéni választókerületi képviselõ kiegészítve a nemzetiségek és egyházak képviselõivel maximum 30 fõ.)


Az ORSZÁGGYÜLÉS és a KORMÁNY tisztségviselõi csak képviselõk lehetnek!


NEMZETGYÜLÉST a 15 millió magyar állampolgár képviseletére!


( 300 egyéni választókerületi ( 50.000 magyar állampolgárként ) képviselõ.)


Minden képviselõ a választói által visszahívható legyen (beleértve az EU képviselõket is)!



2. A HATALMI ÁGAK HARMONIZÁLÁSÁT!


Megerõsített jogosítványokkal az állampolgárok által választott, visszahívható, az országot képviselõ KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKÖT!
A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA, ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG és ÁLLAMI SZÁMVEVÕSZÉK, valamint a JOGI BIZTOSOK (ombudsmanok) határozatainak végrehajtatására, a generációs tervek (25 év) felügyeletére, a rendkívüli- ill. hadiállapot elrendelésére ÖREGEK TANÁCSÁT!


( 100 egyéni választókerületi senior ( legalább 70 éves, szintén visszahívható)).


A megkötött nemzetközi szerzõdések felülvizsgálatára, a titkosítások feloldására, az EU-val történõ jogharmonizációra, a politikai és gazdasági egyeztetésre, az átállás idejére új, a hatalmi ágak képviselõibõl álló MAGYAR NEMZETI TANÁCS létrehozása szükséges!
( max. 20 fõ ).


A köztisztviselõk, ügyészek, rendõrök, katonák, titkosszolgálati munkatársak politikai függetlenségének biztosítását köztevékenységük során!


Esküdtszéki független bíráskodás bevezetését az új Alkotmánnyal összhangban.


( A büntetõjog elsõdleges alapelve a teljes kártérítés legyen akár kényszermunkával is!


Alapesetben mindenfajta per esetén indulástól ítélethozatalig max. 1 év telhet el!)



3. A LEGMODERNEBB E-ÁLLAMPOLGÁRI RENDSZERT!


A személyiségi jogok figyelembevételével olyan elektronikus választási és döntési rendszer létrehozása, ahol az állampolgárok saját szavazatuk, választásuk visszaellenõrzési lehetõsége mellett, akár naponta is képesek legyenek akaratot nyilvánítani helyi vagy magasabb szintû ügyekben.


( Ez a mai technikai lehetõségek mellett a magyar szakemberek tudását figyelembe véve már a döntéstõl számítva 1 éven belül megvalósítható kell legyen! Finanszírozható a ma un. "gazdaságfejlesztésre" fordított évi 1500 Milliárd HUF egyszeri tizedébõl!)



4. KÖZVETLEN DEMOKRÁCIA MÛKÖDTETÉSÉT!


Minden lényeges fejlesztési, szociális, gazdasági, környezet- és vidékpolitikai kérdésben az érintett területi szinten ( utca, helység, kistérség, tájegység, megye, régió, országrész, egész ország, magyar nemzet ) kell dönteni. A döntést jól kidolgozott, reális döntési alternatívák közvetlen elektronikus népszavazással történõ megerõsítésével kell véglegesíteni.



5. ELSZÁMOLTATÁST A MÚLT BÛNEIÉRT!


A rendszerváltás óta elkövetett un. "elavult" de erkölcstelen, ezért a magyar szokásjog által elítélendõ politikai, gazdasági ügyekben pártállástól függetlenül.


(Vagyonelkobzást, nemzet elleni ügyben számûzetést!)





2009. március 10. Wéber Tünde