Elképesztõ! Gyurcsány belép az MDF-be?



Elképesztõ! Gyurcsány belép az MDF-be?





Ehhez a hazai polidili-klinikai kórképhez már csak ez a gyógymód illik: Gyurcsány halkan belelép a Magába Dõlt Fantom pártba. Miért ne! Ha megszavaztatnánk a néppel azt, hogy kormányfõi lelépésének és az MDF megmentésének ez legyen az ára, a nagyszámú igen szavazatokkal bizonyára dumát lehetne rekeszteni. Talán azt a dumát is, amit a kiherélt párt megmondó embere, a jól táplált, napközis kinézetû Herényi Károly olykor napkeltekor mond. Mert mirõl volt szó ma is! Alig pirkadatkor, a mûsorvezetõ hozzávetõlegesen arra is kitért, hogy bizony Csáki-szalmája lehet a párt sorsa, ha a nyakas, lelépõ frakciótag nem adja vissza mandátumát és a kilenc fõre csökkent csoport immár újabb tagtoborzóba kezdhet.


Ez azonban helytelen dolog lenne, válaszolt - a nép nyelvén közismerten Herebere-ként emlegetett Károly - hiszen az ominózus személy a listán jutott a parlamentbe. Akkor pedig az a „tisztességes”, ha visszaadja mandátumát is. (Nos, akasztott ember házában „tisztességes”, erõs kötelet említeni veszélyes. Errõl: ennyit.)


Az ország sanyarú helyzetére is kitért. Megoldásként a „jóléti” kiadások csökkentését említette, nem félve, hogy a Reformszövetség majd szerzõi jogdíjat vagy ötletdíjat követel tõle és attól sem, hogy a stúdió mennyezete leszakad.


Ekkora bátorsága volt! A hárommilliós szegény sorban élõk, a napi megélhetés gondjaival küzdõ nagycsaládosok ezrei, az ellátatlan betegek, a fagyhalált szenvedett ezrek, a hajléktalanok tízezrei, a munkanélkülivé vált százezres tömeg országában! Ekkora bátorság hátterében bizonyosan nagy erõ rejlik. Talán a jólét? Ezt a személyes jólétet nem lehet csökkenteni? A „jólétiek” csapatának életszínvonala értelmi színvonaluktól függetlenül is (!) változatlan maradhat?


Jó lenne a „jólétiek”-re költött közpénzek sorsát is az ország sanyarú helyzetéhez igazítani.





2009. március. 9. Wéber Tünde