HIDEG NAPOK, MELEG HELYZET!


Hideg napok, meleg helyzet!




Õrület! Az embernek olykor olyan érzése támad, hogy nem a parlamentbõl, hanem a tébolydából jönnek felé a hírek. Abban az országban, ahol – miként Papp Lajos, a neves szívsebész professzor állítja a „Magyar nemzetstratégia” címû most megjelent kötet negyven szerzõjével egyetemben és ezt nap, mint nap magunk is tapasztalhatjuk, hogy szinte tudatos népirtás folyik, és az embereknek elegük van a mindenkit beteggé tevõ hazugságokból, elvonásokból, az élet minden területét lebénító megszorításokból: ott a legnagyobb gond a melegek ügye? Az élettársi kapcsolat mikéntje? De hát normális dolog ez? Egy olyan országban, ahol 3 millió szegény, csak azért nem „tántorog ki” az országból, mert a kiutazási jegyet sem tudná megvenni vagy mozgás képtelen, és a munkanélküli meg a hajléktalan „termelésünk” az európai csúcsot döngeti! Ott a legnagyobb gond, hogy rendezni kell a meleg párok ügyeit?


Mert az SZDSZ felszólította a kormányt, hogy már a jövõ év elején, a megfelelõ egyeztetések után nyújtsa be a parlamentnek az Alkotmánybíróság által hétfõn megsemmisített, a regisztrált élettársi kapcsolatról szóló törvény meleg párokra vonatkozó részeit. Ott, ahol úgy tûnik, már-már szinte elõre betervezik azt, hogy az idei télen mennyi honfitársunk nem éri meg a tavaszt, mert elveszi tõlük ennek a lehetõségét a fagyhalál, a kihûlés, nemcsak hajléktalanként, hanem otthon a fûtetlen lakásban is! A melegekrõl kell gondolkodni, egyeztetni? És ott, ahol a negyvenezer forintos havi nyugdíj (150 euró, amely „ott kinn” egy jobb vacsora ára) itt, nálunk, vidéken, a kistelepüléseken átlagosnak számít, és amelybõl megélnek, mert a magyar ember csodákra képes! Akkor itt az a legfontosabb, hogy mit, és milyen körülmények között csinálják, amit csinálnak a melegek…?


És abban az országban, ahol minden évben egy Gödöllõ nagyságú település lélekszámával leszünk kevesebben, mert a normális, a többség és a mindannyiunk által beidegzõdött, civilizált módon élõ férfi-nõ párok, családok a megszorító intézkedések miatt nem tudnak több gyermeket vállalni, felnevelni! Ott a melegek öröklési körülményei a fontosak?


Mit akarnak ezek? Elõször csak azt, hogy engedje a törvény, - késõbb aztán talán megérjük, hogy kötelezõvé is teszik ?!



Wéber Tünde