MAJOM zrt.


MAJOM zrt.
Lám, lám: most sem figyeltünk eléggé. Ha minden igaz, nélkülünk, megkérdezésünk nélkül: kikiáltották a majomketrecbe zárt köztársaságot. (Röviden: Majom zrt.) Mi több, titokban, új alkotmányt is elfogadtak. Így történhetett, hogy e majomköztársaságban az adóforintjainkból eltartott rendvédelmi szervezetek elsõdleges feladata a szabadságjogaikat gyakorló polgárok akadályoztatása, nem pedig azok védelme.
És mit szól ehhez a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága? Egyáltalán oda kerülhet az ügy? És, ha oda is kerül, addig a majomhatalom korlátlan úr e hazában. Ez a majomhatalom pedig, ha éppen úgy látja jónak, csak eltûri, az emberi jogok, például a gyülekezés szabadságát, gyakorlását, és a véleménynyilvánítókat majomketrecekbe tereli. Ezt megelõzõen pedig megmotozza, hiszen majomjogi szempontból a hatalom bírálója, a hatalom tisztességének megkérdõjelezõje, és minden ilyen tüntetõ, véleménynyilvánító, alapvetõen: potenciális terrorista.
(Így már érthetõ, ahogyan a két évvel ezelõtti szemkilövõs ’56-os megemlékezéshez kapcsolódó rendõri brutális ügyeket kezelik. Ennek alapján fogadható el, hogy még mindig a vezetõi felelõsségre vonás és az áldozatok jóvátétele nélkül menetel lassan a dolog. Nemzeti ünnepeink és a politikai rendezvények résztvevõinek alapvetõ jogait is ennek alapján sértik meg rendszeresen.)
A majomjogon alapuló köztársaságban a személyhez fûzõdõ jog nem védi a személyt a szükségtelen, illetéktelen beavatkozásoktól, mely a környezete felöl érkezik, és amelyek veszélyeztetik, sértik a személy integritását. A gyülekezés szabadságát ugyanis a majomhatóság úgy vélelmezi, mint afféle devianciát, kiigazítani való viselkedést.
Ezért a „Büntetõ eljárási jog”-ban foglalt módszerrel: eljárási korlátozó és kényszerítõ cselekménnyel, például személymotozással „kezelik” õket, mintha már elõzetes letartóztatásban lennének, például a majomketrecbe lépés elõtt végigtapogatnak mindenkit. Úgy viselkednek ebben a majomdemokráciában a tüntetõkkel, mintha a szabadságvesztés és az elõzetes letartóztatás végrehajtásának szabályairól szóló rendelet vonatkozna rájuk.
E diktatórikus hatalmi majom módszertan, a személymotozást, tapogatózást, köznyelven szólva: ”taperolás”-t mint „biztonsági intézkedés”-t alkalmazza.
Ma még nem tudni, mi következhet ezek után, csak azt, hogy a felmérések szerint ez a motozás, „taperolás” immár az egész társadalmat áthatja (például az adóhatóság részérõl is). És a kimutatások bemutatása alapján biztosra vehetõ, hogy igen-igen megemelkedett országos szinten is a majomsági együttható.