VOLT-E ORVOSNÁL KÓKA DOKTOR?


Volt-e orvosnál, Kóka doktor?
Az országgyûlés plenáris ülése november 3-i napirend elõtti felszólalásában Kóka János azt mondta, hogy le kell zárni a felelõsök keresésérõl szóló pártok közötti vitákat, helyette felelõs döntésekre van szükség. Kikkel? A volt felelõsökkel? Netán: saját magával?
Ilyenkor nem érzi a (kitûnõ író, a Karinthy Frigyes által leírt) kettõs szindróma jeleit? „… azt álmodtam, hogy két macska vagyok és játszom egymással" .
A mostani SZDSZ-es frakcióvezetõ, a választási csalással megválasztott volt pártelnök, volt gyorsforgalmi útépítési és vasúti kalamajkaügyi volt gazdasági és közlekedési miniszter, volt horvátágnesügyi, parlamenti pusziügyi, volt kormánykoalíció-kilépésügyi, volt sértõdésügyi koordinátor. És még ki tudja, mi nem volt még Kóka János?
És feláll, elmondja, megmondja!
Tehát nem a felelõsöket kell lezárni, bezárni, hogy többet ne árthassanak, azaz: nem a szervezet fekélyes gennygócait kell lokalizálni, hanem felelõs döntéseket kell hozni az eddigi felelõtlenekkel, kiterjesztve a fertõzést az egész szervezetre. Sebész nyelven szólva olyan szakavatatlan sebészek kése alá kell feküdni, akiknek a kezei között már gyanús körülmények között több beteg meghalt…
Vagy Kóka doktor tanult, de sosem praktizált orvos másra is gondolt? Csak nem arra, hogy elõbb hagyni kell a beteg, fertõzött gazdasági és pénzügyi területet, annak vezetõit, hadd terjedjen tovább a baj, majd amikor a beteg magyar gazdaság az utolsókat rúgja, és meghal és már úgyis mindegy… Lehet intézkedni a temetésrõl. Azután jöhet csak boncolás és az operáció, a gyógyszerezés, a terápia??
Hogy van doktor úr? Mikor volt orvosnál? Nehogy az említett terápiát önmagán is alkalmazza!


2008. november 3. Wéber Tünde