A Nemzeti Számon-kérõ Szék lenne az igazi csúcs!


A „Nemzeti Számon-kérõ Szék” lenne az igazi csúcs!
Eddig lakosság voltunk, mostanra nemzetivé avanzsálhatunk. Az MSZP álomvédelmi hathatósági tervei szerint: legalábbis.
Mert „Öszödi” Ferenc most feltálalja a már feltalált spanyolviaszt, és akár az alkotmányozó nemzetgyûlésig is eljuthat, és akkor valóban utánunk az özönvíz. Más semmi. Padlón lévõ pártja és régi (most titkos) cinkostársa az 1-2 százalékos szabad demokraták feltámogatására feltalálja a népfrontos összeölelkezést a 2009.-es Európai Parlamenti választások elõtti esztendõben. Induljunk vállvetve, együtt, egy úton… Régi trükk. Ha ezt a nemzeti oldal bármelyik pártja, szervezete elfogadja! Arra nyugodtan keresztet lehet venni, és azt mondani: nem száz százalékos…
Befagyaszatnak mindent, csak az árakat nem. Nem emelkedik semmi. Még az életkor sem? Csak az idõ elõtti halálozások száma a kórházi hely –és orvoshiány miatt. Talán befagyasztják a nyugdíjasokat? A gyerekeket? És a közép korosztályt? Megtudjuk: a 40-50 fõs nemzetet képviselõ testülettõl (tagjaihoz már hétfõn elmegy a meghívó levél) azt várja a kormányfõ, hogy a következõ hetekben kezdje el a munkát, és lehetõség szerint pár hónap alatt (!) jusson el egy átfogó társadalmi-gazdasági megállapodás, a nemzeti felemelkedés programjának megalkotásáig. Netán a csúcsig? Pár hónap alatt. Nekik hat esztendõ sem volt elég a béka alatti szintig.
Nem történt olyan nagyon régen, hogy ne emlékeznénk: soha nem látott antiszemitizmusról panaszkodott külföldön, hogy valami rettenetes történik az országban. Hazugsággyára messze földön hírhedtté tette az országot. Mert akkor az érdeke úgy kívánta. Most csúcsot akar.
Az egyik megyei napilap vélemény rovatában olvastam: „Nem nemzeti csúcs kell ide, hanem Nemzeti Számon-kérõ Szék! Oszt’ jó napot!”
Támogatom a javaslatot!
Wéber Tünde