PANNONPUMÁZÓ ÕKÓKASÁGA EGYEZTETNE!


Pannonpumázó õkókasága egyeztetne!
Közös összefogás kell, mégpedig azonnal, szólítja fel az érdekelteket Kóka János az SZDSZ frakció vezetõje. Indokként a magyar állampapírok, a tõzsdemozgás és a forintárfolyam változást említi. A kormány és a pártok pártérdekeken túli legfontosabb dolga, hogy megvédje a vállalkozások és a háztartások gazdasági biztonságát, hogy túlkerüljenek a válságon. Most félre kell tenni az egyéni érdekeket, a politikai küzdelmeket, tudósít a Független Hírügynökség.
Ugyanakkor õkókasága elfelejti, hogy a magyar gazdaság mostani állapotáért nem csak a nemzetközi pénzpiaci ügyek, hanem személyesen õ maga és elõdje, a szintén liberális Csillag István is felelõs. Ketten határozták meg a gazdaság menetét, mint gazdasági és közlekedési miniszterek 2002.-tõl 2007. decemberéig, amikor a pannonpumázó, dübörgõ Kóka János otthagyta a süllyedõ hajót és nyugodtabb vizekre evezett, hogy azután április 30.-val az összes nagyágyú szabad demokrata kilépjen a koalícióból.
Nem felejtjük, hogy már a D 209-e botrány és a 2004.-es augusztusi majdnem Csillag-hullási botrány idején is kiléphettek volna, de még jólesett egy sort csalizni.
Így csaklizták el az egészségügyet, a közlekedést, az autópályákat, a MÁV-ügyet (rendõrségi vizsgálat még jelenleg is tart a vasúti vagonok ügyében) és az egyéb más suttyomban történt ügyeket sem felejtjük el.
A Strabag Demokraták Szövetsége, az autópályák vezénylete után, jó lenne, ha nem mászna most fel a mentõegység irányító vezérlõ tornyába. Maradjanak, ahol vannak, az 1-2 százalék is túl sok nekik.
Wéber Tünde