Rendõrök által közrefogva a miniszterelnök!


Rendõrök által közrefogva a miniszterelnök!
Ezt is megértük.
A szeptember 20.-i chartárs megmozdulás után, immár két héten belül másodszor került a rendõrök által elhelyezett rács-védõfalak biztonsága és rendõrsorfal mögé a miniszterelnök. Ezúttal október. 5.-én a „Tarka Magyar”-on. De miért baj ez?
Neki nem jár a járkálás joga? Polgár õ is, mint más polgár, jóllehet a jó nép már kezdi megunni a sorozatos rendõri készültséget, a rácsokat. Mondták is neki amúgy politikamentesen, hogy írjon alá, de ne menjen a menet felé…
De magánélete mindenkinek van, és a magánember otthon hagy csapot, papot, és megy a tarkákkal, csak a rendõrséget szedi magára a védelem miatt. Mint magánember, más magánemberek adóforintjaiból! Hiszen jólesik egy kis szombati séta.
Voltaképpen így van ez rendjén.
A belsõ és külsõ ellenséggel vívott nemzetközi harcban edzett elõdpárt vezetõi is mindig szakítottak idõt a megújulásra. Emlékezzünk: Rákosi pajtás is piros nyakkendõsen tarkállott a biztonságiaktól körülfogva a sokaság szeme láttára! Ám a vezetõknek járó fizikai felfrissüléshez, legtöbbször a korábbi tulajdonosaiktól elzabrált, területeken, a vadászatok során sikerült hozzájutniuk, kimerítõ szellemi munkájukat pedig államosított budai villák biztosították otthonként nap, mint nap.
Apropó! Apró Antal, a miniszterelnökné asszony nagyapja is, az MSzMP pb. egykori tagja, sem az angyalföldi Váci úton, a proletárhatalom forrása közelében, hanem a Rózsadombi Szemlõhegyi úton lakott, és most ott lakik együtt az egész miniszterelnöki família. Ott, ahol a hátsó telken hajdan Kádár János fõtitkárnak is kiszorított a párt egy villa-házikót. Nos, miért lenne baj, ha sétálna egyet a miniszterelnöki házaspár, kéz a kézben, a rendõrsorfal védelmében, ahogy látjuk: a rácsok mögött?
Hallani, vidéken óvónõt, pedagógust támadtak meg, feltételezhetõen a tarka kisebbség tagjai. Az egyik alföldi faluban pedig egy 15 esztendõs srácnak levágták a fülét! Hát bizony nem biztonságos ilyen körülmények között a helyenként lerakott rács nélküli levegõzõ séta.
Meg aztán szokni kell a környezetet. Ki tudja, mit hoz a holnap?


Wéber Tünde