NE FELEJTSD EL!


Amikor az Árpád-sávos zászlót a mûanyag vödörben (amelyet amúgy felmosásra használsz) rongyként gyaszatolod, mondván: lemossuk a gyalázatot, ne felejtsd zászlógyalázó, hogy az Árpád-sáv nem náci jelkép. Mert Árpád nem náci vezér volt, hanem Szent István királyunk õsapja. És fõként ne felejtsd, hogy alkalmazkodni a többséghez nemcsak erkölcsi, hanem állampolgári kötelességed. A többség nemzeti ereklyeként tiszteli történelmi zászlaink közül a legfontosabbat, az Árpád-sávos lobogót.
Szent István vendégszeretetre ösztönzését kiforgatva, a történelmi király palást alól elõbújva, amely sokszáz esztendõ alatt védett téged is, a mai rendõrsorfal fedezetében, pökhendi tudatlansággal gyalázod nemzeti jelképünket. Holott az Árpád-sáv állami címerünk része, amely címert nyilvánosan gyalázni bûncselekmény.
Immár bizonyítékok sora utal arra, hogy az egészségre rendkívül káros vegyi anyagot használhattak a Szabadság téren az ottani demonstrálók ellen. Olyan erõs volt ez a szer, hogy még a rendõrök sem bírták el… Amikor szent lobogónkat gyûrted, csavartad, mondván: lemossuk a gyalázatot, akkor veled szemben semmilyen atrocitás nem történt. Holott az alkotmánnyal egyezõen az államnak fel kell lépni a nemzeti ereklyék gyalázója ellen. Egyúttal védeni és biztosítani kell a gyülekezési jog, a véleménynyilvánítási szabadság, és az ehhez kapcsolódó jogok gyakorlását. Függetlenül attól, hogy kisebbség vagy többség a joggyakorló. Ha van benned igazság érzet, felelj: milyen munka ez? Nem gondolod, hogy ez afféle fasiszta módszer, ami ellen kórusban kiabáltátok: soha többé fasizmust!
Jól jegyezd meg, amikor felmosórongyként az Árpád-ház zászlaját gyûröd, és a vödörben dühösen rángatod (amennyiben istenhívõ keresztény vagy vétkezel, sõt, keresztet viselõ testvéred ellenében is cselekszel), hiszen Árpád-házi Szent Istvánt a népek apostolaként nevezte meg II. Szilveszter pápa. Ez olvasható abban a levélben, amelyet Szent apostoli királyunknak küldött, és amelyben megköszöni a lengyel és a horvát térítést.
A magyar királyokat nem a római pápa koronázta, mint egész Európában, hanem az esztergomi érsek. A magyar királyok apostoli királyok voltak. Ilyen a német-római császár nem lehetett! Tudom, ezért a boltban nem adnak cukrot, lisztet, kenyeret, és ez a történelmi lecke egy cseppet sem érdekel téged, de azt is tudd meg, hogy amit ma megtehetsz, nem teheted meg – már talán holnap sem – ezért jól teszed, ha ódzkodsz a jövõben a hasonló „mulatságtól”.
Még néhány perc történelmi sztori kedvéért igénybe veszem nemzeti jelképgyalázó türelmedet!
II. András magyar királyt a keresztes hadjáratokban és a kereszténység védelmében tett gyõzelmeiért Jeruzsálem királyává koronázták a 13. században. Ettõl kezdve a magyar királyok megnevezése: a négy világrész ura, a Szûzanya Szent tejével táplált király, Jeruzsálem királya. A magyar királyok szakrális uralkodókként az egyháznak feje is voltak.
De térjünk vissza jelen idõbe!
Tudomásom szerint a világon egyedül csak Magyarországon van cigány színház, cigány újság, rádió, képújság, iskola, önkormányzat. Tudom, neked a legszentebb dolog az élet és a szabadság, de azért tedd meg, hogy elolvasod még néhányszor ezt a pár sort. Azt is megjegyezve, hogy élet és szabadság nem jár, csak azoknak, akiknek naponta kell érte megküzdeniük. Tudom, vannak testvéreid, akik becsületben, tisztességben, bár nehéz anyagi körülmények között, de példamutatóan nevelik gyermekeiket. Róluk vegyél példát és ne a többséggel (téged és társaidat) összeugrasztó politikusok szavára ugorj! Õk bizonyára nem tudják, mit cselekszenek. Végtelen hatalomféltésük vezetett idáig, hogy lelkeket mérgezõ, magukat harcos antifasisztaként beállítva gyûlöletet keltenek. Keresztény ember nem gyûlölködik, amit tettél, azért én sem gyûlöllek. De ne felejtsd el: a jelenlegi sanyarú idõket nem mi, a többség, hanem egy vékony réteg okozza a bajt neked is.

Wéber Tünde