Határtalan ez a madárijesztõ?


Mindenkinek megvan a maga keresztje: a miénk kettõs.


Hogy miért, ennek könyvtárakat betöltõ igazolása és magyarázata van, ezért ezzel most nem kívánok foglalkozni. Ennél fontosabb a Krisztus = Igazság.


Így keresztény ember nem legyinthet a hazugságra, semmilyen nemzet semmilyen elhazudott történelmére (hát még a miénkre!), mondván: nem nagy ügy, úgyis mindenki tudja, hogy másként fest a dolog. A sokszor hangoztatott és leírt dolgok ugyanis elõbb-utóbb húsból, vérbõl való emlékezetté válnak. Persze, egyszer kiderül az igazság, mert Krisztus is feltámadt. Az igazság napvilágra kerülése idejéig sem szabad azonban utat engedni a lopásnak, hazugságnak. Nekünk, legalábbis: itthon nem. (Jóllehet, sokan járnak a hatalom széles útján, de kevesen az igazság keskeny útján.) Ha mi nem szólunk, mit gondolnak rólunk a szlovákiai magyarok? Az igazság, mindenkire kivétel nélkül kötelezõ. És nincs kis és nagy igazság, mert ez a szent dolog rõffel nem mérhetõ. Ha ugyanis a hatalom igazsága (még ha idõlegesen is) fölébe kerekedik az igazság hatalmának és „Végzet, szabadság egymást üldözi, s hiányzik az összhangzó értelem”, akkor az ember minõségi szintje lecsökken, és a hatalom (bármilyen hatalom) a továbbiakban azt teheti az emberrel, amit akar. Csak a vak nem veszi észre, hogy hazai, és északi szomszédunknál lévõ Turul-üldözés mennyire összecseng…


Ezért eszembe sem jutott eddig a támogatás vagy nem támogatás kérdése, de most kénytelen vagyok megszólalni. Nem támogathatom fényes, Szent Turulmadarunk ijesztegetõjét, ráadásul úgy, hogy ezt angyali Szent Koronánkon is meglévõ, kettõs kereszthez hasonló „kettõs keresztekkel” mûveli. Nem támogatom tehát ezt az akciót semmiképpen: szóban, írásban, gondolatban, sehogyan sem. Mi több: határozottan ellenzem. Még akkor is, ha ez, feltételezem: az akciózó elkövetõjét (elkövetõit) egy cseppet sem izgatja.


Mindegy: tegye meg és egye meg, amit kifõzött, amíg megteheti. Remélem, nem sokáig.



Wéber Tünde