Amikor a magyarok végre összefognak - Megalakult a Magyarok Szövetsége



Amikor a magyarok végre összefognak



Megalakult a Magyarok Szövetsége



2008 november 26-án napon a zsúfolásig megtelt kunszentmiklósi sportcsarnokban tartotta meg elsõ nagyobb munkaértekezletét és tájékoztatóját a 259 civil kezdeményezést egyesítõ Magyarok Szövetsége (korábban Börzsönyi Nemzeti Tanács). Az ország különbözõ területeirõl összesereglett mintegy ezer ember között az újonnan megalakult szövetség vidéki önkéntes csoportjainak vezetõi, az együttmûködõ- és a tájékozódó szervezetek képviselõi voltak jelen.



A munkaértekezlet elsõ részében az ország súlyos állapota, valamint a lehetséges kivezetõ út közgazdasági-, jogi-, stratégiai lépései kerültek ismertetésre. A második részben tagozatmunka során a társult szervezetek egyeztették elképzeléseiket az MSZ programjával. Sikerült a programok beemelésével további szervezetek támogatását megszerezni. A rendezvénytõl távolmaradó szervezetek, önkormányzati vezetõk már másnap tucatszám jelezték együttmûködési és tárgyalási szándékukat. Az elkövetkezõ idõben országszerte lakossági fórumokon tájékoztatják az embereket törekvéseikrõl és cselekvési tervükrõl.

A programot felvállalók nyári közös társadalmi fellépésben, kormány- és politikai elit váltásban, a felelõsök számonkérésben, az ország belsõ- és külsõ kifosztásának leállításában, a károsultak kárpótlásában és alkotmányos rend (történeti alkotmány) helyreállításában egyeztek meg. Vukics Ferenc ígérete szerint a nyáron az ez évi Kurultajhoz hasonló, több százezer magyar embert megmozgató nagyrendezvénnyel kezdõdik majd a cselekvési program utolsó harmada. A Magyarok Szövetsége 2009 végére valóságos képviseleti alapon mûködõ Országgyûlést kíván megvalósítani.

Az öregek tanácsa nevében: a szervezõbizottság nevében:

Andrásfalvy Bertalan, Bogár László, Pap Gábor, Papp Lajos, Makovecz Imre, Rácz Sándor, Molnár V. József, Molnár Ervin, Szántai Lajos



A szervezõbizottság nevében:


Géczy Gábor, Rózsa Péter, Lesi Árpád, Benis Miklós, Herpai Sándor, Hargitay András, Vukics Ferenc