Lamperth Mónika (MSZP) és Schiffer András (LMP) kifogásolja, hogy Domokos László, az ÁSZ elnöke, az alkotmány-elõkészítõ bizottság részére megküldte javaslatait és nem átállotta a Szent Koronát és a keresztényi erkölcsre való hivatkozást a preambulumba ajánlani.



A Szabad Magyarországért Mozgalom szeretné e két és a hozzájuk hasonló kozmopolita, párttokrata figyelmét felhívni a következõkre:


· Magyarország ezer éve a Szentkorona értékrendje szerint mûködött, és minden csapást túlélt, mindaddig, amíg nem a mostani bolsevik alkotmány szerint kormányozták.


· Elvárható minden magyar állampolgártól, fõleg a közéleti személyiségeinktõl, hogy tiszteljék hazánk múltját, történelmi ereklyéit, hagyományait és értékrendjét. Ez nem politikai kérdés, hanem nemzettudat és kultúra kérdése.


· Az, hogy az „ÁSZ egy független ellenõrzõ testület”, nem azt jelenti, hogy Domonkos Lászlónak értékrend nélküli vezetõnek kéne lennie . Csak megjegyezzük, amennyiben a Szent Korona, a történeti alkotmány lenne érvényben, az ország nem ilyen állapotban lenne, és nem borítaná el az országot a vörös métely.


· A magyar nép többsége a kezdetek óta keresztény, ezt a tény az sem írhatja felül, hogy a balliberális politikusaink zöme ateista. Amennyiben nem érzik magukénak a Tízparancsolatot, az ezeréves magyar állam erkölcsi evidenciáit, és nem kívánják betartani – amit eddig sem tettek meg -, akkor legyen bátorságuk ezt nyíltan vállalni.


Mivel e két párt is képviselettel rendelkeznek a magyar alkotmány-elõkészítõ bizottságban, így képviselõként kötelesek maguk is magyarként viselkedni, ha meg nem, akkor ne szóljanak bele a magyarok belügyeibe.


Nem az a magyar, aki itt született, vagy állampolgárságot kapott, hanem az, aki nemzetiségétõl függetlenül, magyarként él, gondolkozik és cselekszik.



Takács András