Kovács László (MSZP) az alábbi blõdséggel kápráztatta el a nagyérdemû tévénézõket:


„A félelmünk az, hogy nemcsak az alkotmányos rend, az alkotmány semlegessége, ideológia és politika mentessége, hanem az egész alkotmányozási folyamat válik egyoldalúvá. Félõ, hogy tovább számolja fel a jogállamiság normáit az új alkotmány, egyre kevésbé fog megfelelni az európai jogállamiság normáinak és helyette bejön majd a több száz éves magyar közjogi hagyományoknak egy furcsa egyvelege”- vizionálta Kovács, aki szerint furcsán mutatna egy XXI. századi köztársaságban a Szent Korona tan, mint az alkotmány része.” (ATV 2010.08.21.)


Elsõ dilemmám: Egy alkotmány mitõl válik semlegessé? Az alkotmány, mint olyan soha nem lehet semleges, mert egy állam önvédelmi rendszerének sarokpontjait rögzíti, ennélfogva az önös érdekeit kell, hogy szolgálja.


Második: Az olyan alkotmány, amely ideológia- és politikamentes, az nem alkotmány, és közjogilag értelmezhetetlen. Annyit sem ér, mint a papír amire kinyomtatták, értékrend nélküli.


Harmadik: A jogállamiságról csak alkotmánnyal rendelkezõ állam esetében beszélhetünk. A jogállamiság nem garancia semmire, mert a diktatúra is jogállam, csak az alkotmánya teszi lehetõvé az egyeduralmat.


Negyedik: Az Európai jogállamiságról csak akkor beszélhetnénk, ha megalakult volna az Európai Egyesült Államok, bár jelzem, hogy államként kezd el mûködni, méghozzá antidemokratikus módon, diktatórikus eszközökkel.


Ötödik: A „magyar közjogi hagyományoknak” köszönhetõ, hogy még mindig áll – igaz rogyadozva – Magyarország.


Hatodik: Kovács történelmi, politikai és jogi tudatlanságára utal, hogy azt sem tudja, hogy a Szentkorona-tan nem államformához kötõdik, hanem értékekhez, a természetjoghoz.


Hetedik: Ha már közjogi hagyományokról beszél az elvtárs-úr, akkor mi a véleménye az angol közjogi hagyományokról, nem beszélve a királyság intézményérõl?



Ennyit a nagyhírû politikusunkról!


Üdv: TA