A XV. kerületi Önkormányzat augusztus 17-én délben lezárta az FKgP XV. Kerületi Szervezetének Eötvös u. 1. alatti párthelyiségét. Másnap az összes berendezést elszállítatta a vagyonkezelõ raktárába, majd a helyiséget átadta a Jobbik kerületi szervezetének. Az önkormányzat eljárása mind eljárásjogilag, mind törvényességi szempontból kifogásolható. Az önkormányzat ezzel a politikailag diszkriminatív lépésével jelentõsen megnehezítette a kerületi kisgazdák önkormányzati kampányát, gyengítette választási esélyeit.


Az ügy hátterében az áll, hogy a JOBBIK kerületi vezetõi már az országgyûlési választások elõtt jelezték az elhelyezés iránti igényüket az önkormányzatnál, miután a KDNP országos vezetése megtiltotta, hogy a helyi szervezetük helyet adjon nekik. A pártközi egyeztetések során a Kisgazdák többször felajánlották, hogy a székházukban mód és lehetõség van az elhelyezésükre, de ezt Õk elutasították. Az országgyûlési választásokat követõen az önkormányzat felajánlotta az elhelyezésüket a Kisgazdák által nem használt ingatlanrészben, de a jobbikos vezetõk, Major Sándor elnök, és Lillik György titkár, ragaszkodtak a kizárólagos használati joghoz, mondván ez nekik jár. Végül az önkormányzat engedett a politikai nyomásnak.


Az ügy pikantériája, hogy Major Sándor és Lillik György nem csak tagjai, de vezetõi is voltak az FKgP XV. Kerületi Szervezetének, de a párt belsõ problémái és politikai mélyrepülése következtében elhagyták azt.


Az FKGP XV. Kerületi Szervezete méltánytalannak tartja a jobbikosok részérõl, hogy a barátilag nyújtott kezet ily módon utasították el, és a politikai haszonszerzés reményében etikátlanul átvették a parlamenti pártok mentalitását.


Takács András


FKgP kerületi elnök