Az alábbi toborzó levelet kaptam:


Kedves Takács András!


Ismerve közéleti tevékenységedet és szervezõi képességeidet, úgy ítéltük meg, hogy a nemzetegyesítés jegyében helyed lenne egy olyan szervezetben, amely képes volna egyesíteni mindazon társadalmi csoportosulásokat, akik magyarként nyíltan vállalják politikai nézeteiket, és a Nemzeti Polgári Gárda zászlaja alatt képesek kiállni e politikát képviselõk védelmében.


A különbözõ világnézetû és értékrendet képviselõk külön szakaszokban szervezõdnének. Öltözékeikben és jelképeikben önállóságot élveznek azzal, hogy jelezniük kell, hogy a Nemzeti Polgári Gárdához tartoznak. Célunk a legkisebb közös többszörös megteremtése a közéletben. A különbözõ szakaszok önállóan is kezdeményezhetõk és szervezhetõk, azzal, hogy az országos szervezõbizottsághoz elõzetesen be kell jelentkezniük, mivel egyazon név alatt csak egy szakasz szervezhetõ. Egy regisztrált szakasz felállításának feltétele, hogy taglétszáma elérje a 12 fõt, a megalakulásáról és a szakaszparancsnok megválasztásáról jegyzõkönyv készüljön.


Már vannak megalakult szakaszok, és szervezés alatt is van egy jó pár. Lehet jelentkezni bármelyikbe, de csak egybe.


Már megalakult szakaszok:


Nemzeti Polgári Gárda Orbán Szakasz (Egyenruha: Sötétkék öltöny, fehér ing, narancssárga nyakkendõ. Logó: narancssárga kör, felül körívesen Nemzeti Polgári Gárda, középen egy kékszínû szív, benne Orbán Viktor arcképe, az alsó ívben „Orbán Szakasz”. Céljuk: Orbán Viktor feltétel nélküli támogatása. (Már több ezer tagja van, településenként rajokban szervezõdnek.)


Nemzeti Polgári Gárda Fidesz Szakasz (Egyenruha: Narancssárga póló, narancssárga simléderes sapka. Logó: narancssárga kör, felül körívesen Nemzeti Polgári Gárda, középen Fidesz MPSZ felirat, az alsó ívben „Fidesz Szakasz”. Céljuk: a Fidesz MPSZ feltétel nélküli támogatása. (Már több ezer tagja van, településenként rajokban szervezõdnek.)


Nemzeti Polgári Gárda Liberális Szakasz (Egyenruha: nincs. Feltûzhetõ logó: királykék körben, felül körívesen Nemzeti Polgári Gárda, középen dögkeselyû, karmai között Magyarország sziluettje, amit csõrével tépdes. Az alsó ívben „Liberális Szakasz”. Céljuk: Magyarország beintegrálása a globális világrendbe. (Már több száz tagja van, fõleg a fõvárosban szervezõdnek a pénzvilág köreibõl.)


Nemzeti Polgári Gárda Keresztény Szakasz (Egyenruha: fekete öltöny, fehér ing, fekete nyakkendõ. Logó: fehér kör, felül körívesen Nemzeti Polgári Gárda, középen kereszt, az alsó ívben „Keresztény Szakasz”. Céljuk: a keresztényi értékek relativizálása. (Már közel száz tagja van, templomonként rajokban szervezõdnek.)


Nemzeti Polgári Gárda Roma Szakasz (Egyenruha: Makkos cipõ, sötétkék „sihi-suhi” (jogging) nadrág, virágmintás ing. Logó: Narancssárga kör, felül körívesen Nemzeti Polgári Gárda, középen egy kocsikerék, az alsó ívben „Roma Szakasz”. Céljuk: a roma társadalom pozitív diszkriminálásának növelése. (Már több tíz tagja van, településenként szervezõdnek.)


Nemzeti Polgári Gárda Izraelita Szakasz (Egyenruha: Fekete öltöny, fehér gyolcs ing, kipa. Logó: világoskék kör, felül körívesen Nemzeti Polgári Gárda, középen egy Dávid-csillag, az alsó ívben „Izraelita Szakasz”. Céljuk: Magyarország cionizálása. (Már több száz tagja van, hivatali szinten, pozícionálisan, titkosan szervezõdnek.


Nemzeti Polgári Gárda Munkás Szakasz (Egyenruha: Sötétkék munkásoverall, kék póló, szürke svájcisapka. Logó: fehér kör, felül körívesen Nemzeti Polgári Gárda, középen egy kalapács és colstok, az alsó ívben „Munkás Szakasz”. Céljuk: a magyar munkavállalók felemelése a multinacionális munkaerkölcs szintjére. (Már tizenkét tagja van.)


Szervezés alatt:


Nemzeti Polgári Gárda Meleg Szakasz, (Már csak egy homoszexuális tag kell hozzá.)


Nemzeti Polgári Gárda Értelmiségi Szakasz,


Nemzeti Polgári Gárda Nemzeti Érzelmû Értelmiségi Szakasz,


Nemzeti Polgári Gárda Nemzeti Radikális Szakasz,


Nemzeti Polgári Gárda Szent Korona Szakasz, (Javaslat szintjén felvetõdött, de nem ajánlott.)


Nemzeti Polgári Gárda Székely Szakasz,


Nemzeti Polgári Gárda Asszony Szakasz,


Nemzeti Polgári Gárda Magyartudatú Szakasz, stb.



Kedves András!


További szakaszok is szervezhetõk.


A bemutatkozó eskütételünket ez év november hetedikére tervezzük. Fõ védnökünknek Orbán Viktort szeretnénk felkérni, azzal, hogy e fennkölt napon mondjon beszédet az esküt tevõ Nemzeti Polgári Gárda tagjai elõtt. A tervezett eskü szövegét rövidre tervezzük. A még nem végleges a szöveg: Én ... a magyar nemzet tagja esküszöm, hogy Orbán Viktorhoz és a Nemzeti Polgári Gárda (az adott szakasz neve) Szakaszához hû leszek, cselekedeteimmel szolgálom és védem.”



Szeretnénk egy rendezett csapat benyomását kelteni, ezért arra kérünk minden szakaszt, hogy tanuljanak meg egyszerre lépni.


Az eskütételnél több zeneszám is szóba jöhet (Aki nem lép egyszerre, nem kap …, Fel, vörösök, proletárok, Vörös Csepel, Egy, ugye velem könnyen megy … ). Kérünk, Te is tégy javaslatot.


Arra kérünk továbbá, hogy segíts a szervezésben, az esetleges véleményeket, javaslatokat és a belépni szándékozókat gyûjtsd össze, és egy elõre egyeztetett idõpontban személyesen találkozzunk.


Budapest, 2010. július. 5.


Henye Csaba


Országos szervezõ




Megjegyzés: Milyen dolog az, hogy csak a Jobbiknak van gárdája.




Tisztelt Olvasó!



Amennyiben a fenti kezdeményezés megmozgatta a fantáziáját, vagy tagja kíván lenni a Nemzeti Polgári Gárda valamelyik szakaszának, úgy kérjük, hogy a következõ email címre írjon: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.



Tisztelettel: Takács András