("A gyûlölet törvénye" címû cikkem pontosításaként.)


Nem tudom eldönteni, hogy Mesterházy Attila plagizált avagy eminens diákként jószolgálati tevékenységet folytatott-e az SZDSZ-nek?


Az SZDSZ 2009. május 27-én nyújtotta be a maga holokauszt törvényét /http://www.parlament.hu/irom38/09861/09861.pdf/. Mesterházy Attila 2010. január 27-én tette meg (http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_adat?p_ckl=38&p_izon=11705) a maga törvényjavaslatát, és utca hosszal lekõrözte az eredeti kezdeményezõket, amit egy hónapon belül 2010. feb. 22-én sürgõsséggel a parlament el is fogadott.


A két törvényjavaslat között „csak” annyi a különbség, hogy Mesterházy zanzásította az eredeti javaslatot, ezáltal még inkább dodonaivá tette. Kivette belõle a „mások elõtt” történõ holokauszt tagadásának az abszurd kitételét, de a lényeg változatlan maradt.


Az Õ megfogalmazásában így szól a „holokauszt törvény”:


„ Holokauszt nyilvános tagadása


Btk. 269/C. § Aki nagy nyilvánosság elõtt a holokauszt áldozatának méltóságát azáltal sérti, hogy a holokauszt tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bûntettet követ el, és három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ.”


Bárhogyan is csócsáljuk a dolgot, ez a megfogalmazás is csak a gyûlöletet szítja és nem a megbékélést.


Az ügy pikantériája, hogy az SZDSZ-es javaslat továbbra is tárgysorozatban maradt.


Lesz egy másik holokauszt törvény?


2010. február 24.


Takács András