Soha és semmilyen formában nem tudtam és nem tudom elfogadni az általánosítást, legyen ez akár a cigánysággal, akár a zsidósággal, vagy akár velünk, magyarokkal kapcsolatos.


Amennyiben egy társadalmi problémát kizárólag etnikai alapon próbálunk megítélni és minõsíteni, akkor magáról a kiváltó okokról tereljük el a figyelmet. Ez történik ma a „cigánybûnözés”, vagy a zsidózás esetében is. Mindez a gyûlölet politikájának az eredménye, a cigányt, vagy a zsidót jelöli meg minden bajunk okozójának, miközben személytelenné és általánossá válik a gyûlölet, a gyûlölködés a társadalomban. A hatalom szemszögébõl teljesen mindegy, hogy kit gyûlölsz, csak ne a hatalom gyakorlóit.



A „cigánybûnözés” mögött megjelenõ és kriminalizálódott társadalmi jelenséget két részre kell bontani; a szegénybûnözésre, pontosabban megélhetési szabálysértésekre, illetve szervezett cigánybûnözésre (cigánymaffia). A kettõ nem összekeverhetõ, és nem azonos mértékkel mérendõ!
Mindkét esetben tetten érhetõ és bizonyítható a kormányzati felelõsség, egyrészt, mint a kiváltó okot elõidõzõ politikai, gazdasági és intézményi hatalom vonatkozásában, másrészt az okozat nem megfelelõ kezelésének hiánya kapcsán.
Van szegénybûnözés, ami a cigányság körében hatványozottabban van jelen, mint más etnikumok esetében, ugyan úgy, mint a munkanélküliség. Kinek a felelõssége a munkahelyteremtés és-megõrzés??? A kormányé!!!

Csak megjegyzem, ha az unokáim éheznének, én is elmennék élelmet lopni, akár a plázákba, vagy a földekre. Ha jogilag nem is, erkölcsileg mindenképpen felmenteném magam. E tekintetben én is látens bûnözõ vagyok, méghozzá magyarbûnözõ. De azok a fehérgalléros politikai és gazdasági bûnözõk, akik kirabolták az országot, akik nyomorba taszították a lakosság közel felét, azok mik? Azokról miért nem illik beszélni?

Szoktuk volt mondani, hogy fejétõl bûzlik a hal.
Tisztelt hölgyeim és uraim! Tisztelt magyartudatú és magyarságában elbizonytalanított polgártársaim! A magyar társadalom vezetõ rétege, úgymond az „elit”, nem hogy bûzlik, egyenesen rothad, mind emberségében, mind hazafiságában, mind vezetõi képességében. Nekem az ilyen Bajnai és Draskovics-félék ne osszák a törvényt, az igazságot!

De térjünk vissza a cigányságra, mert ennek a rohadalomnak – édesanyám szavaival élve – õk a legnagyobb vesztesei, mert amíg volt munkájuk, addig embernek tarthatták magukat, de most ...
Ami ma a cigányság körül folyik, az egyértelmûen a gyûlöletpolitizálás következménye, amitõl a nemzeti oldal sem mentes. Az egész cigánykérdés legaljasabb vetülete, amit a balliberális oldal csinál. Egyrészt generálja a társadalmi és szociális válsághelyzeteket, másrészt pártpolitikai célokra használja fel a cigányságot, az úgymond rasszista és náci megnyilvánulások igazolásaként, úgyis mint céltábla, és mint a társadalmi feszültségeket levezethetõ biztonsági szelep.

Sajnos élnem kell a gyanúperrel, hogy a kormányt irányító politikai maffia súlyosan érintett a cigányok elleni támadásokban, megrendelõként, de akár végrehajtóként is.
Nézzük a kislétai esetet. A magyarság és a cigányság mind a mai napig békében, jól megvoltak egymás mellett a faluban. A megölt cigányasszony dolgozott, rendezett körülmények között élt. A gyilkosa, vagy gyilkosai vadászfegyverrel oltották ki életét és sebesítették meg leányát. Felvetõdik a kérdés, kinek és kiknek van vadász fegyvere? Nem az egyszerû embereknek, hanem a jómódúaknak.
Kinek az érdeke a rasszizmus vádját napirenden tartani? Nem a jobbiknak és nem a Gardának, hanem a balliberális oldalnak, a kormánynak.

Csak kérdem, a politikai terrorizmus nem éppenséggel a kormányzati oldal megszokott elterelõ harcmodora? Az öszödi beszéd nem a politikai terrorizmus orális formája volt? A kormány 2006. október 22-23-i megnyilvánulásai, a Kossuth téri tüntetõk átverése, és a Deák-téri rendõri brutalitás nem a politikai terrorizmus kormányzati szinten megjelenõ formája volt? Bizony az volt!
De kérdem! Hol vannak a cigányokat bántalmazó vagy legyilkoló bûnösök? Hol van a rendõrpalotára lövöldözõ „terrorista”? Hol vannak a Kádár sírját meggyalázók? Egyetlen egyet sem lehetet elkapni? Kámforrá váltak, vagy a hatalom falaz nekik?

Elkapták Budaházy-t koholt vádak alapján, aki még egyetlen rendõrt sem támadott meg, csak mondta a magáét és tüntetéseket szervezett. Õ lenne a politikai terrorista?! Ugyan kérem! Az igazi terroristák ott ülnek a parlamentben, a minisztériumokban, az igazság szolgáltatásban, a rendfenntartó erõknél. Mert mi a terrorizmus? Ártatlan emberek legyilkolása lesbõl az ismeretlenség mögé bújva. Nem csak fegyverrel lehet gyilkolni! Lehet törvényekkel. Ítéletekkel! Gazdasági intézkedésekkel. Félrevezetéssel, csalással, úgy Bajnai módon. És legfõképpen ne keverjük össze a hazájukat védõ és a megszállókkal szembeszálló szabadságharcosokat a terroristákkal, mert ezen az alapon az ’56-os forradalmáraink is terroristának számítanak.

Hol keressük a valódi gyilkosokat? Külföldön? Idehaza? A hivatalosok között? Vagy keressük magunk között, egyszerû emberek között, akik a békét, a nyugalmat és a biztos megélhetést áhítozzuk?
Én Draskovics és bandája környékén kutakodnék!



2009. augusztus 4.


Takács András