Nem értem ezt az egész holokauszttagadás körüli õrületet. Nem értem, hogy miért csak a zsidó nép irtásának tagadása legyen büntethetõ? Miért nem büntethetõ másnépek kiirtásának, szisztematikus és intézményesített kipusztításának elhallgatása, eltagadása, mint például az indiánoké, a lengyeleké, az örményeké, a grúzoké, az oroszoké, vagy éppenséggel a magyaroké?


A kiirtás technikája az adott kor erkölcsi és technikai szintjét tükrözte, ami nem változtat a lényegen. Milliókat öltek meg fegyverrel, éheztetéssel, vegyszerekkel, betegségekkel, koncentrációs táborokban, fogságban és saját hazájukban és természeti környezetükben.



A mennyiség teszi oly fontossá ezen népirtások elismerésének a törvény által történõ kikényszerítését, vagy a faj iránti védettség? Ha e védettség alapja a mennyiség, akkor a több millió indián legyilkolásának emlékére miért nincs világméretû indián holokausztnap? Miért nincs a Gulágon meghalt milliókért emléknap?


Ha meg csak és kizárólag a zsidókat illeti meg ez a kiváltság, akkor valami nincs rendben ebben a világban.


Az, hogy a zsidók az Isten kiválasztott népe, az rendben van, hisz ez vallási dogma, és keresztényként tudomásul vesszük, azzal a Krisztusi tanítással, hogy aki Jézust elfogadja megváltónak, az maga is üdvözül függetlenül attól, hogy mely etnikumhoz tartozik. De a kiválasztottság senkit sem mentesít az Isten ítélete alól. És szent meggyõzõdésem, hogy az az ember, aki szenvedéseit üzleti alapon kívánja folyton-folyvást kárpótoltatni, az utálatossá válik az Isten és a világ elõtt.


Nem vitatom, hogy volt zsidóüldözés, mint ahogy azt sem, hogy más népeket is üldöztek és nem csak a huszadik században. De azt mindenképpen igazságtalannak tartom, hogy a holokausztipar haszonélvezõi így kapjanak politikai kiváltságot és törvényi védelmet, mert csak az õ szempontjukból fontos, hogy minél több legyilkolt zsidóra hivatkozhassanak, hogy a világ lelkiismeret-furdalását ébren tartsák, hogy etnikai alapon védettséget élvezzenek.



Az erkölcsöt nem lehet kettõsmércével mérni! Fõleg nem globális szinten! A világ óhatatlanul megunja és szembefordul azzal a néppel, amely „elitje” kiváltságot követel magának. A Jelenések könyve arról is szól, hogy a világ népei Izrael ellen fognak szövetkezni, és ennek maguk a zsidók is az okozói.


A holokauszttagadás büntethetõsége nem fogja az antiszemitizmust megszüntetni, hanem felfogja gerjeszteni, mert Magyarországon nincs antiszemitizmus legalábbis olyan mértékben nincs, mint nyugaton, itt még nem támadtak meg zsidókat, nem gyújtottak fel zsinagógákat.



Nem szeretném, ha a Dohány utcai zsinagógát támadás érné, mert tisztelem és becsülöm a magyar érzelmû zsidókat, kiknek hazájuk e hon, és nem üzlet és nem piac.



A zsidóságnak is el kéne gondolkoznia azon, hogy meddig vállalható részükrõl az a zsidó politikai, gazdasági és pénzügyi elit, akik az õ szenvedéseiken meggazdagodva ébren tartják a


holokauszt-fekélyt, ezzel is veszélyeztetve a népek és vallások békés egymás mellett való élését.




2009. április 26.



Takács András