Azt már mindenkinek be kellett látnia, még a Fidesznek is, hogy a balliberális, bolsevista parlamenti politizálásnak, a mániákus hatalomvágynak nem szab határt semmi és senki, legfeljebb a nép. De ehhez, a népnek politikai vezetésre van szüksége, ha csak nem anarchiát akarunk. Márpedig éppenséggel azt akarjuk elkerülni.



A Civil Összefogás Fórum vasárnap két órára a Hõsök terére meghirdetett kezdeményezése minden bizonnyal egy nagyobb politikai akció elõjátéka, egyfajta felmérés a Fidesz részérõl, hogy mennyien állnak ki az elõrehozott választásokért, ami érthetõ is.


Véleményem szerint amennyiben elegen leszünk, akkor, de csak akkor Orbán Viktor is hajlandó lesz átlépni azt a bizonyos demokratikus és „alkotmányos” vonalat ami eddig gúzsba kötötte. Az megint csak kérdés, hogy mennyi az elég. Egy ilyen feszült politikai helyzetben, és a „civilek” által kezdeményezett demonstráció esetén akár 30-50 ezer ember is megjelenhet a téren annak ellenére, hogy a velünk egyet akaró politikai oldal egyenlõre háttérbõl figyeli az eseményeket. Egy hatásos népi megmozdulás erkölcsi és politikai felhatalmazást adhat a polgári oldalnak, hogy a parlamenti mutyi-politizálással szemben az utca politizálását állítsa szembe.



Nem árt ha tudjuk, hogy egy politikai demonstráció forgatókönyvét az élet írja, ami függ a résztvevõk számától, a rendezõk és a szónokok céljaitól és legfõképp a tömeg hangulatától.


Sok minden megtörténhet április 5-én a Hõsök terén. Százezres tömeg maga a tenger és ha megindul, akkor Õ lesz a tisztító szökõár.


Csak megjegyzem, hogy 2006. szeptemberében a Kossuth téren a normálisabb rendõrök világossá tették, egy százezres tömeget nem lehet feloszlatni, ha van vezetése és célja.



A kérdés az, hogy mennyien leszünk, lesz-e cél és vezetés? Ja! És merünk-e magyarok lenni?


Nos! Döntsön a nép! De ehhez személyes döntés kell, hogy elmegyünk-e?!



Én, ott leszek!



Takács András


Szabad Magyarországért Mozgalom elnöke