Viktor megtalálta Orbánt az államférfit, de …




Senki nem vádolhat azzal, hogy Orbán-hívõ lennék, fõleg a 2006. évi októberi Kossuth téri Orbán-beszédre a téren a több tízezres tömeg elõtt adott válaszom után. Orbántól mindig többet vártam, mint a többi politikustól, mivel tehetséges, karizmatikus, vezetésre alkalmas embernek tartom. A „gyertek utánam” vezetõt hiányoltam és hiányolom a mai napig is belõle.



A tegnapi „évértékelõ” beszédje több volt annál, minthogy az ország siralmas állapotát vázolta volna fel, ez a beszéd programbeszéd volt. Olyan államférfiúi beszéd, amely az ország irányváltásának sarokpontjait tûzte ki.



http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=130067



Aki figyelemmel kísérte a nemzeti elkötelezettségû szakértõk (Csath Magdolna, Bogár László, Varga István, Drábik János és a többi közgazdászok) eddigi munkásságát, azok felismerhették azokat a gondolatokat, amiket évek óta hangoztatnak. Orbán Viktor beszédjével visszaigazolta õket, igaz több éves késedelemmel.


Jó volt látni a meghívottak között Csath Magdolnát, de zavaró momentumként tûntek fel olyan arcok, akik nem illetek a programbeszédhez.



A Fidesz-kormány is súlyos hibákat vétett, amik bátortalanságból vagy a világ urainak való megfelelési szándékból fakadóan nem tették meg azt, amit megtehettek volna.


Hiszem, hogy nincs még veszve minden. Hiszem, hogy van még bennünk annyi kurázsi, mint amennyi elõdeinkben volt, hogy helyre hozzuk azt, amit a „rendszerváltással” elrontottunk.



Értem én, hogy megújuló Magyarországra van szükség.


Azt is értem - hisz le is írtam már-, hogy ezzel az „elittel” ez nem mehet így tovább, hogy elitváltásra van szükség, de nem csak a másik oldalon, hanem Orbán Viktor környékén is.


Az sem új számomra, hogy a HAZA semmi pénzért el nem adó, csak azt nem értem, hogy ezeket a gyurcsányféléket hogyan zavarjuk el minél elõbb? Mert ugye, amíg ezek vannak hatalmon, kormányzati pozícióban, addig csak a beszéd van részünkrõl, míg õk tovább rabolják az országot.



Szeretném kihangsúlyozni, hogy a nemzeti radikalizmusra szükség van. Orbán Viktornak szüksége van a Jobbikra, a Kisgazdapártra, még a Munkáspártra is. De ehhez az kell, hogy a Fidesz feladja a „kisgömböc” politikáját, a kétpárti parlament ideáját, mert az elõttünk álló betonfalakat csak ezekkel a pártokkal leszünk képesek áttörni.



Ez a beszéd reményt ébresztett bennem, mint ahogy másokban is. E beszéd után lehetõsége van Orbán Viktornak a nemzeti erõket egységes csatasorba állítani a balliberális, bolsevik rablóbandával szemben, de ehhez vezetõre és nemzethû tiszti karra van szükség, mert a talpasok már évek óta a vártán állnak és várják a hívó szót. Nem mástól, mint Orbán Viktortól.



Viktor megtalálta Orbánt, az államférfit, de az elöl menetelõ Viktorra még várnunk kell! - Meddig?



2009. 03. 07.


Takács András