43. VELÜNK SZÜLETETT IGAZSÁGÉRZET


Az igaz országért csak igaz emberek küzdhetnek. Azok, akik a velünk született igaz szót megõrizték gondolkodásukban és nem tántorította el õket a megfélemlítés bármilyen eszköze sem. Ma, ezt látjuk mindazoknak a kitartó embereknek a tetteiben, akik csendesen vagy hangosan - hosszú ideje már - kitartóan teszik a dolgukat az Igaz Ország megteremtéséért. Megnyilvánulnak. Ki-ki a maga lehetõségeihez mérve teszi a dolgát. Ez a weblap is ilyen megnyilvánulási lehetõség arra, hogy a hazugok világában érzékelhetõvé váljon az igaz szó ereje. Van, aki többféle igazságot emleget. A hazug ember számára valóban többféle igazság létezik. A többféle igazság szolgálatába állva válhat valaki hazuggá, mert elnyomja a veleszületett igazságérzetét. .Az igaz, magyar ember számára pedig csak egyféle igazságról beszélhetünk. Arról az igazságról, amely szent számára, a veleszületett, és magában hordozott, felelõsséggel õrzött igazsága, ami nem más, mint a szülõföld szeretete, a magyar ész, szív és lélek igazsága.
Aki a hazugok világában próbál szerencsét, annak magának is hazuggá kell válnia. Az igaz ember számára nem lehet alku tárgya a veleszületett igazsága, ami késõbb a felelõsségérzetét, felelõsségtudatát mélyíti el családjáért, a közösségért, a hazájáért, önmagáért. A hazug ember számára alku tárgya minden, és mindenki.
Alkotmányunk XII. fejezetének, Alapvetõ jogok és kötelességek címe alatt, az 54. §-ban ez olvasható:
"(1) A Magyar Köztársaságban minden embernek veleszületett joga van az élethez és az emberi méltósághoz, amelyektõl senkit nem lehet önkényesen megfosztani.
(2) Senkit nem lehet kínzásnak, kegyetlen, embertelen, megalázó elbánásnak vagy büntetésnek alávetni, és különösen tilos emberen a hozzájárulása nélkül orvosi vagy tudományos kísérletet végezni."
Életüktõl, életterüktõl, emberi méltóságuktól fosztottak meg, és fosztanak meg magyar embereket mindazok a hazugok, akik lelki és testi kínzásnak, "kegyetlen, embertelen, megalázó elbánásnak vagy büntetésnek" vetettek alá az elmúlt évben sok magyar embert, ami tart napjainkban is. Mi ez, ha nem egy tudományos szociológiai kísérlet arra, hogy meddig bírja a magyar ember a saját igazáért való kiállást; és arra, hogy hol az a határvonal, amikor minden magyar ember feladja a veleszületett igazságérzetét? Egyetlen igaz magyar ember sem járult hozzá, hogy az ország népén ilyen kísérletet végezzenek hazug emberek. Igaz: A hazug ember nem kérdez, hanem elvesz és megaláz, s a jog mögé csak akkor bújik, ha neki kedvez.Amely jogszabály nem kedvez neki, azt figyelembe sem veszi, mintha nem is létezne. Aki nem veszi figyelembe a jogszabályokat, és lehetõsége van mentelmi jog mögé bújni, azt nem lehet jogszabályra való hivatkozással leváltani, vagy leváltatni.
Az Igaz Országért való küzdelemben figyelembe fontos venni a magyar nép Alkotmányos jogát az 1949. évi XX. Törvény I fejezete 2§-ban leírva a magyar nép joga:
"(2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselõi útján, valamint közvetlenül gyakorolja.
(3) Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erõszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetõleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni."
A nép közvetlenül gyakorolhatja a hatalmat. A "népszuverenitás" szó nem csak a választásokra alkalmazható. A hatalom erõszakos megszerzését és megtartását a hazug emberek követték el, követik el napjainkban hazánkban, akik kizárólagosan birtokolni akarják nem csak az ingatlanokat, hanem a népet is úgy, hogy szolgasorsra juttatják. Ha az alkotmány nem képes megszabadítani egy népet egy olyan hazug vezérkartól, amely túszoknak tekinti az ország népét, az az alkotmány nem ér semmit, idegen a szolgasorsra kárhoztatott nép számára. Ezért, mint minden bajban, érdemes visszamenni a gyökerekhez, a múlt érvényben lévõ, hatályon kívül nem helyezett jogaihoz, de a magyar szokásjogokat sem kell figyelmen kívül hagyni. A morális válság minden szinten tükrözi a jelenlegi kormány élet-és világszemléletét, ami idegen a magyar ember szemléletének. "Az Igaz Országért" mozgalom céljaival egyetértve kívánom mindannyiunknak, hogy minél hamarabb érjük el a hitelét vesztett, mai kormány lemondását vagy lemondatását, a Szent Korona eszméjére felépített Hazát és a Kétkamarás Országgyûlés megvalósíthatóságát.

Aki napjainkban azt mondja a magyar népnek, hogy "El lehet menni", annak mennie kell; de annak is, aki pénzt, fáradságot nem kímélve az igaz, gondolkodó, becsületes magyar embereket üldözni akarja! Annak is mennie kell, aki azokat figyelteti, akik nem hajlandók átvenni a hazát, és népet kifosztó szemléletet, vagy hangjukat hallatják, nevüket adják, szót emelnek a kormány ellen.
A magyar nép marad a saját hazájában! Ezt, tudomásul fontos venni úgy külföldnek, e hazánk kincseire sóvárgó idegeneknek, mint a jelenlegi hiteltelen kormánytagoknak.
Még nem láttam olyan kormányfõt, aki annyi évig ült volna ország vezetõi bársonyszékében, mint ahány éves vagyok.A rendszermódosítás óta pedig - a koromhoz képest - minden kormányfõ, miniszterelnök, miniszter tiszavirág-életûnek nevezhetõ. Ebbõl kiindulva, ha húsz körömmel ragaszkodik minden jelenlegi kormánytag a bársonyszékéhez, e kormánynak akkor sem adok hosszú ország-vezetési lehetõséget a jövõben. Mondjanak le képviselõségükrõl, bársonyszékükrõl mindannyian! Már most. Ugyanis, derûlátásom helyén való, amelynek oka: a velünk született igazságérzet.


Szõnyi Bartalos Mária
Komárom-Szõny, 2007. április 2.