40. GYURCSÁNY! A BETEG, AZ BETEG - ÉS NEM VEVÕ!


Gyurcsány! Már megint fogalomzavarban vagy!
Gyurcsány! A beteg, az beteg – és nem vevõ!
Gyurcsány! A halott, az halott – és nem élõ!
Gyurcsány! Az élõ, az élõ – és nem halott!
Gyurcsány! A vevõ, az vevõ – és nem eladó!
Gyurcsány! Az egészséges, az egészséges – és nem beteg!
Gyurcsány! A beteg, az beteg – és nem egészséges!
Világos?
Ha nem világos, akkor megvilágítom a betegsen pénzhajhászó elmédet:
1. Amit a nyolcvanas évek végén eltüntettetek társadalombiztosítási hatalmas összegeket, azt nagyon gyorsan fizessétek vissza! Az alábbi pontokban megindokolom, hogy miért:
2. A társadalombiztosítást minden dolgozó ember úgy a kiencvenes évek elõtt, mint a kilencvenes évek után a munkabérébõl, személyes anyagi javaiból fizette járulékként azért, hogy tisztességes nyugdíja legyen öreg korára, s ha lebetegszik, az egészségének visszaállításáért tegyenek meg mindent az orvosok.
3. A társadalombiztosítási befizetések EGYÉNI BEFIZETÉSEK és NEM AZ ÁLLAM PÉNZE!
4. Gyurcsány! Úgy viselkedsz, mintha az állam pénzérõl vagy a szocialisták pénzérõl hoznál döntést. Hogy világos legyen minden álreformernek: MAGÁNPÉNZEKRÕL VAN SZÓ! Amelyrõl sem Gyurcsány, sem Ágnes asszony, sem a kormány nem dönthet, de még az országgyûlés sem – Ezért azonnal vegyék le a napirendrõl! -, hanem csak, és kizárólag azok az emberek, akiké ez a megtakarítás! Az emberek által befizetett, saját, egyéni pénzérõl nem dönthet a kormány! Csak azok az emberek dönthetnek, akiké a befizetett pénz. Ezért fontos a NÉPSZAVAZÁS.
5. GYURCSÁNY! A társadalombiztosítás (EGÉSZSÉGÜGYI-ÉS NYUGDÍJJÁRULÉK) NEM ADÓ, hanem JÁRULÉK és egyéni, az állampolgárok MAGÁNpénze!
VILÁGOS?
6. Gyurcsány! Nem rendelkezhet sem az állam, sem a kormány, sem a miniszterelnök, sem az egészségügyi miniszter, de az emeszpé sem ezekrõl az egyének általi, járulékfizetési megtakarításokról. Nem hatalmazták fel a járulékfizetõ emberek az államot, de senkit, hogy a saját, egyéni pénzüket, járulékként befizetett társadalombiztosítási összegüket (egészségbiztosítási- és nyugdíj járulékukat) bármire is felhasználja A KORMÁNY, az országgyûlés. NINCS EBBEN AZ ÜGYBEN DÖNTÉSI JOGA A KORMÁNYNAK ÉS AZ AZ ORSZÁGGYÛLÉSNEK! LE KELL VENNI A NAPIRENDRÕL A TÉMÁT!
Gyurcsány! Világos?
7. AZ INGYENESSÉG ILLÚZIÓJA kizárt, mert az emberek befizették elõre a bérükbõl és fizetésükbõl az egészségbiztosítási és nyugdíj járulékot.
8. ALKOTMÁNYELLENES AZ EGYÉNI JÁRULÉKOKAT A BEFIZETÕK FELHATALMAZÁSA NÉLKÜL – EELKÓTYAVETYÉLNI!
8. Gyurcsány! Nem Nagy-Britanniában és nem Amerikában élünk. Itt, magyar módszer van.
Ha nem tetszik, akkor „Tessék! El lehet menni!”
Világos?

Szõnyi Bartalos Mária
Komárom-Szõny, 2007. december 1.
Megjelent: Nemzeti Hírháló, 2007. december 2.