34. AMI JÁR, AZ JÁR ! – A NÉPNEK IS JÁR !


Önöknek csak a szájuk jár az országgyûlésben. A nép meg elgondolkodik, hogy miért is tartja önöket ott még mindig? Miért is akarják nettósítani (bruttósítani?) béralapjukhoz a költségeiket? Aztán viszik a számlákat és újra bezsebelik a költségeket? Miért is akarnak egyre több bért a költségvetés terhére? Amikor romba döntötték az országot és a népet sarcolják? Amikor pártérdekeket szolgálnak és nem a magyar nép érdekeit? Hát akkor fizesse önöket a pártjuk, a párttagságuk a képviselõségükért és ne a néptõl beszedett pénzt nyúlják le! A nép józan esze ezt diktálja. Legyenek kedvesek nem hisztériázni ezért, hanem inkább tartsanak önvizsgálatot.
Ugye, mennyire szíven üti még a képviselõket is, ha a zsebbevágó pénzükrõl van szó?
Nahát akkor, azt képzeljék el, hogy mennyire fáj a népnek az önök sarca, a nép kisemmizése, a minimálbérezése a gáz-villany-és víz, stb. díjak emelése, a munkanélküliség és az ország tönkretétele. Mennyire húsbavágóan érinti a népet az 1 %-os parlamenti párt részérõl az egészségügy, az oktatás, a vasút, a vidék felszámolása és rombolása! Mivel ezt megengedik, mivel továbbra is a „farok csóválja az ebet”, önök nem méltóak a magyar nép bizalmára. Arra meg fõleg nem, hogy a magyar nép költségvetése tartsa el önöket.
Bizonyára már annyi jogszabályt módosítottak, hogy elfelejtették a népre vonatkozó Alkotmány szövegét. Ami jár, az jár! – A Népnek is jár! Alább idézni fogok belõle emlékeztetõül. Ha ez, netán nem tetszik, akkor kotorják már elõ azt az Új Alkotmányt, amirõl október közepén az MDF elnöke is beszélt az országgyülésben! Bizonyára azért ülnek rajta évek óta, mert egy kicsit jobban szolgálná a nép érdekeit, mint a nyugdíjas korú, lejárt Alkotmány és ez önöknek nem tetszene… Mi is az Új Alkotmány szövege? Hol található ez az Új Alkotmány? Szívesen tanulmányoznám magam is.
A két évvel ezelõtti Népszabadság Online: Bajokra Szent Korona-tan
Értelmiségiek válságtanácskozása címmel (Népszabadság • Gréczy Zsolt • 2005. október 12., http://nol.hu/cikk/380379/ ) közölt cikkben olvasható:
"Az ország súlyos állapotban van. A válságból a kivezetõ utat a történelmi alkotmány jogfolytonosságának visszaállítása adja a Szent Korona-tan alapján - ezzel a két mondattal foglalta össze Papp Lajos orvosprofesszor tizennégy konzervatív értékrendet képviselõ ismert értelmiségi találkozójának tanulságát.”
Helyezzék vissza a nyugdíjas korú Alkotmányt megelõzõ, Szent Korona eszmén alapuló jogrendet! Ugyanis, ezzel aztán – önöknek - semmi dolguk nem lenne, mert olyan morális, erkölcsi mértéket, és értéket képvisel, hogy azt, önök nem tudnák betartani.
Talán azért üldögélnek az Új Alkotmányon, mert a Szent Korona eszmeiségét követi?
Egyre jobban érdekel az Új Alkotmány, de nem csak engem és a jogászokat, ügyvédeket, hanem a népet is.
Na, „Lássuk a medvét”! Ami jár, az jár! A Magyar Népnek is jár az Új Alkotmány!
Mert változásért kiáltva, a népszuverenitást esetleg közvetlenül támad kedve gyakorolni a népnek, követelve Új Alkotmányt, s ezért aztán senkinek nincs joga bevetni idegen hatalmaktól kölcsönzött viperás bandát ellenük! Ugyanis, az országgyûlés urai és hölgyei kötelességüket – enyhén szólva – elhanyagolják évek óta. Ezért aztán tényleg nem érdemelnek egy fillér béremelést sem!

Szõnyi Bartalos Mária
Komárom-Szõny, 2007. november 11.

Emlékeztetõül részletek a ma érvénnyben levõ Alkotmányból, ami a népnek is jár:

1949. évi XX. Törvény I fejezete 2§-ban leírva a magyar nép joga:
(2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselõi útján, valamint közvetlenül gyakorolja.
(3) Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erõszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetõleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni.
8. § (1) A Magyar Köztársaság elismeri az ember sérthetetlen és elidegeníthetetlen alapvetõ jogait, ezek tiszteletben tartása és védelme az állam elsõrendû kötelessége.
(2) A Magyar Köztársaságban az alapvetõ jogokra és kötelességekre vonatkozó szabályokat törvény állapítja meg, alapvetõ jog lényeges tartalmát azonban nem korlátozhatja.
18. § A Magyar Köztársaság elismeri és érvényesíti mindenki jogát az egészséges környezethez.
54. § (1) A Magyar Köztársaságban minden embernek veleszületett joga van az élethez és az emberi méltósághoz, amelyektõl senkit nem lehet önkényesen megfosztani.
(2) Senkit nem lehet kínzásnak, kegyetlen, embertelen, megalázó elbánásnak vagy büntetésnek alávetni, és különösen tilos emberen a hozzájárulása nélkül orvosi vagy tudományos kísérletet végezni.
55. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabadságra és a személyi biztonságra,
59. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkit megillet a jóhírnévhez, a magánlakás sérthetetlenségéhez, valamint a magántitok és a személyes adatok védelméhez való jog.
60. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságára.
(2) Ez a jog magában foglalja a vallás vagy más lelkiismereti meggyõzõdés szabad megválasztását vagy elfogadását, és azt a szabadságot, hogy vallását és meggyõzõdését mindenki vallásos cselekmények, szertartások végzése útján vagy egyéb módon akár egyénileg, akár másokkal együttesen nyilvánosan vagy magánkörben kinyilváníthassa vagy kinyilvánítását mellõzze, gyakorolhassa vagy taníthassa.
61. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra, továbbá arra, hogy a közérdekû adatokat megismerje, illetõleg terjessze.
62. § (1) A Magyar Köztársaság elismeri a békés gyülekezés jogát és biztosítja annak szabad gyakorlását.
66. § (1) A Magyar Köztársaság biztosítja a férfiak és a nõk egyenjogúságát minden polgári és politikai, valamint gazdasági, szociális és kulturális jog tekintetében.
67. § (1) A Magyar Köztársaságban minden gyermeknek joga van a családja, az állam és a társadalom részérõl arra a védelemre és gondoskodásra, amely a megfelelõ testi, szellemi és erkölcsi fejlõdéséhez szükséges.
69. § (1) A Magyar Köztársaságban senkit nem lehet magyar állampolgárságától önkényesen megfosztani, vagy magyar állampolgárt a Magyar Köztársaság területérõl kiutasítani.
70/A. § (1) A Magyar Köztársaság biztosítja a területén tartózkodó minden személy számára az emberi, illetve az állampolgári jogokat, bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül.
70/D. § (1) A Magyar Köztársaság területén élõknek joguk van a lehetõ legmagasabb szintû testi és lelki egészséghez.
77. § (1) Az Alkotmány a Magyar Köztársaság alaptörvénye.
(2) Az Alkotmány és az alkotmányos jogszabályok mindenkire egyaránt kötelezõek.

Megjelent: Nemzeti Hírháló, 2007. november 12.