32. MINIMÁLBÉRT AZ ORSZÁGGYÛLÉSI KÉPVISELÕKNEK !


Akik csak úgy tesznek, mintha dolgoznának; akik csak sarcolják és sokkolják az embereket; akik csak megtévesztik a népet; akik csak tönkre tudják tenni az országot; akik olyanok, mint a feneketlen zsákok; akik önzón harácsolnak; akik a nép vagyonát elherdálták; akik még a jövõ nemzedéktõl is elvették a lehetõséget, azok ne merjenek fizetés emelésérõl beszélni!
Önök, országgyûlési képviselõ urak, és hölgyek, még a minimálbért sem érdemlik meg!
Nehogy itt elkezdjék megint egymást jutalmazgatni!
Mire föl tennék?
Azért, mert rosszul dolgoztak? Vagy azért, mert nem dolgoztak, csak az idõhúzásra rendezkedtek be? Azért, mert csak szóvirágok hagyják el a szájukat, ami mögött tett nem volt, nincs és nem is lesz?
Na, ne szórakozzanak tovább a magyar nép kontójára!
A pártok pedig éljenek meg a tagdíjaikból és ne kapjanak a 2008-as költségvetésbõl semmit!
Majd, ha megdolgoznak tisztességgel, becsülettel a minibálbérükért, és visszatér a felelõsségtudatuk az országunkért; majd, ha nem hazudják le a csillagokat is az égról és megtanulják õszintén tájékoztatni mindenrõl a magyar népet; majd, ha az országunkban megszünik a pozitív és a negatív diszkrimináció; majd, ha fellendülést mutat a gazdaságunk, és nem éheznek a magyar gyermekek, a magyar emberek; majd, ha megtanulják, hogy a rendõrségnek a népet kell szolgálnia és nem vereti a kormány szedett-vedett bandával a tüntetõket, akkor – de csakis akkor! – lesznek jogosultak a képviselõ hölgyek és urak egy kis béremelésre. Addig éljenek õk is minimálbérbõl! Szenvedjenek azzal a magyar néppel együtt, amelyet szolgálni kötelesek, amíg lemondanak.
Tessék! Le lehet mondani, ha nem tetszik a minimálbér országgyûlési képviselõként! El lehet menni más munka után nézni, ami esetleg jövedelmezõbb!

Szõnyi Bartalos Mária
Komárom-Szõny, 2007. november 6.
Megjelent: Nemzeti Hírháló, 2007. november 7.