29. NYÍLT LEVÉL ROBERT FICONAK, Szlovákia Miniszterelnökének


(Figyelmébe ajánlva: szlovákiai és magyarországi pártok, mozgalmak, civil szervezetek, és külhoni magyar szervezetek vezetõi számára)
Nem volt szándékomban írni önnek, de amikor már Amerika is szólt az EU-nak, és önöknek, szlovákoknak, hogy jobb lesz, ha összekapják magukat, aztán minél hamarabb rendezik a Benes dekrétumok kérdéseit, s erre ön, kedves Ficó, „nagy mellénnyel” kiállt – csak éppen a magyar himzés hiányzott róla – és azt mondta, hogy addig, amíg ön lesz a miniszterelnök, maradnak a Benes dekrétumok; ezért most, feljogosítva érzem magamat, hogy megkérdezzem kedves Ficó – magyarul - öntõl, hogy mégis mit tetszik gondolni: meddig maradhat ön Szlovákia miniszterelnöke?
Ugye, tudja, hogy volt 2007. október 13-án, Budapesten a Benes dekrétumokról egy EU által is ismert konferencia? Ugye, látta a felvételt? Amennyiben nem tetszett volna látni, nagyon sajnálnám, s hogy még véletlenül sem maradjon le róla, ezért ideteszem a linket, szíveskedjen rákattintani. Nekem elhiheti: érdemes önnek és Slotának megnézni ezt a videót az elejétõl a végéig:
2007.10.13. Tulajdon és elrablás, jog és igazság címû konferencia a benesi dekrétumokról.
A VIDEON, A KISEMMIZETTEKKEL, A BENES DEKRÉTUMOKKAL KAPCSOLATOS KONFERENCIA látható, amelyet Budapesten, a Magyarok Házában rendeztek meg, 2007. október 13.-án. Négy órát szíveskedjen rászánni, kedves Ficó, hogy megismerje az ÁrpádHír Televízió jóvoltából - a még élõ történelmen keresztül - azt, hogy mit is mûvelt a németekkel meg a magyarokkal a Benes dekrétum!
Apropó! Remélem megkapták azt az 1200-at megközelítõ, a sárgolyónkat körbefutó, nemzetközi szintû, aláírásgyûjteményt a Benes dekrétumok ellen, amely 18 – azaz: tizennyolc – nap alatt gyûlt össze a Nemzeti Hírháló Petíciós Lapján, amit az Író Kilencek elnöke (jómagam) kezdeményezett négy taggal együtt. Megkapta ön? Ugyanis el lett küldve önnek e-mailben. Ha netán még nem látta volna, akkor megtekintheti az aláírásokat: ITT . Felhívom szíves figyelmét arra, hogy érdemes átböngészni a neveket. Bárki aláírhatja most is, mert még nem zártuk le.
Amennyiben nem tûnik részemrõl szerénytelenségnek – ha annak tûnik, akkor is - a kérésem: szíveskedjen aláírni a petíciót. Soha vissza nem térõ lehetõség ez arra, hogy hatalmasra növekedjen az ön népszerûsége az összmagyarság körében! Beszélje rá Slotát is!
Végezetül megindoklom az Irodalmi Rádió 2004-ben rögzített hangfelvételén, hogy miért tartom ésszerûnek a Benes dekrétumok önök általi rendezését mindannyiunk megnyugtatására. LETÖLTÉS
Mielõtt még azt mondaná, hogy Magyarországnak is van kötelezettsége a németek felé, azt írom önnek: merem remélni, hogy teljesítik e kötelezettségüket a legrövidebb idõn belül.
Üdvözlöm önt, és kívánom, hogy sikerüljön minél tovább a miniszterelnöki székét koptatni a Benes dekrétumok nélkül.

Szõnyi Bartalos Mária
Komárom-Szõny, 2007. október 29.