26. NE DÕLJENEK BE A PROVOKÁTOROKNAK!


Mindazok számára írom, akik napjainkban haragjukat egymáson töltik ki az internet különbözõ fórumain és levelezõ listáin.
Vannak önök között vezéregyéniségek és ez nem baj. A baj ott kezdõdik, hogy akik önöktõl különbözõ stílusban írnak, vagy netán tévednek, esetleg azonnal ugranak valamely témára egy-egy jobban író tollfutását megelõzve, azt azonnal lehurrogják olyan alpári nyelvezeten, amely sem önökhöz, sem a letámadotthoz nem méltó.
Akik jó ismerõsök, internetes barátok voltak, elhidegülnek egymástól, mert az ország vezetése iránt érzett haragjukat egymáson töltik ki, egymás írás stílusát, személyiségét sárba taposva.
Uraim!
Nem elég, hogy a jelenlegi országvezetés tapos el szinte minden területen mindnyájunkat?
Még önök, egymásba is jókat belerúgnak? Nem veszik észre, hogy egymás provokátoraivá válnak? Úgy látszik, nem ismerték még fel – „bölcsességükben” -, hogy ez a rombolás a célja az interneten is a jelenlegi kormánynak.
Az indulataikat ne egymás felé irányítva vezessék le, hanem azon, akire valójában haragusznak.Csak a dühében tehetetlen ember az, aki napjainkban a hozzá közeli embernek ugrik csupán azért, mert a kormánnyal elégedetlen. Szégyelljék magukat azok, akik egymásnak ugranak itt, az internekten! Akár provokátorok, akár nem.
Önöknek nem az a dolguk, hogy egymással foglalkozzanak, hanem az a dolguk, hogy az országot kihúzzák a bajból, ha másképpen ehhez nem tudnak hozzá járulni, akkor tollal! Mert tollas háttal, egymást röntyölve, nem fog menni! Hagyják békén egymást, és mindannyian térjenek vissza az íráshoz, kormánykritikához, vagy a saját témájukhoz és gondolkozzanak el azon, hogy amíg egymással foglalkoztak, mi mindenrõl maradtak le azért, mert hagyták elrabolni a saját idejüket.
A provokátoroknak pedig üzenem, hogy felismerem õket még akkor is, ha nem nevezem meg személyüket. Ugyanis nem velük foglalkozom, hanem az emberek problémáival.
Miért nem foglalkozom a provokátorok kijelentéseivel? Azért nem foglalkozom velük, mert õk megbízást teljesítve teszik a dolgukat: egyirányból támadva, a tehetséges embereket lejárató szándékkal. Idõrablás szándékával és ezzel a kormánynak szerezve idõhúzásra esélyt.
NEM VAGYOK PARTNER VELÜK SEMMIBEN, NEM ÁLLOK SZÓBA VELÜK, NEM REAGÁLOK PROVOKATÍV MEGJEGYZÉSEIKRE, MERT NEM MÉLTÓAK HOZZÁM.
Igen, minden provokátor fölöttinek érzem magamat azért, mert én nem vagyok provokátor.
Felismerem és megértem tetteiket, de soha nem azonosulok gondolataikkal és eddig, csak e nyílt levél erejéig engedtem meg, hogy egyéb dolgaimtól eltérítsenek. Ezt is azért, mert látni véltem, hogy elburjánoztak a provokátorok az interneten.
A jobb érzésû embereknek, íróknak, bármilyen területen ténykedõknek üzenem:
NE DÕLJENEK BE A PROVOKÁTOROKNAK, ISMERJÉK FEL ÕKET ÉS SZÁNDÉKAIKAT, MAJD NE VELÜK FOGLALKOZZANAK, HANEM TEGYÉK A DOLGUKAT!
Mert aki lejáratni szándékozik valakit, s ha nem foglalkoznak vele, akkor egyedül maradva, önmaga sarában toporog csupán.

Szõnyi Bartalos Mária
Komárom-Szõny, 2007. október 12.