21. SZLOVÁKIAI TÖREKVÉSEK MAGYARORSZÁG MEGSZERZÉSÉÉRT?


Kaptam nem is olyan régen egy - a nyilvánosság elõtt magát felfedni nem kívánó és különbözõ forrásokra hivatkozó - olyan értesülést, hogy a Magyar Parlamentben levõ Szent Korona hamisítvány, az eredeti ereklyét pedig már Pozsonyban õrzik. Nem hittem az információnak, mert nem feltételezem még a mai kormányról sem, hogy az eredeti Szemt Koronát, mint a magyarság szimbólumát kiadja Magyarországról. Az utóbbi napok sajtóhíreit olvasva felfigyeltem több momentumra. Félezernyi ereklyére tart igényt Magyarország részérõl Szlovákia. Ennek fejében bocsánatkérés történhet Szlovákia részérõl a Benes dekrétumok alkalmazása miatt, az 1945-tõl zajló magyarok kitelepítése miatt; de a dekrétum továbbra is hatályban marad. Ezt megelõzõen Gyurcsány Ferenc, Szent Koronára tett megjegyzése Merkelnek sem lehetett véletlen, ami miatt felháborodtak a magyarországi emberek. A tegnapi MNO weblapján megjelent írás sem véletlen, ami kiemeli a Szent Korona szerepének megszûnését a hadseregben: http://www.mno.hu/index.mno?cikk=428680&rvt=2
Ján Slota és három képviselõtársa a Benes dekrétumok "sérthetetlenségét, érinthetetlenségét és megváltoztathatatlanságát" szorgalmazó törekvése is elgondolkodtatott.
Az informátor szerint: Fico bejelentésének elõkészítése ez, csupán azért, hogy Szlovákia immár a nyilvánosság elõtt is hatalmi jelképként kezelhesse a közeljövõben a magyar Szent Koronát, ezzel jogot formálva a magyarországi területekre.
Megnyugtató lenne, ha független szakértõk vizsgálnák meg a Magyar Parlamentben lévõ, Szent Koronának mondott tárgyat, meggyõzõdve annak eredetiségérõl.
A kételyek eloszlatását szolgálná, ha a jelenlegi magyar kormány egy azonnali nemzetközi sajtótájékoztatón jelentené be, hogy nem áll szándékukban sem eladni, sem elajándékozni Magyarország legszentebb jelképét, mert az sérthetetlen, érinthetetlen és helye megváltoztathatatlan, ugyanis a Szent Korona a Magyar Országházban van jelenleg is és ott marad.
Amennyiben ez nem történik meg, a mai Magyarországon élõ magyarság joggal gondolja és feltételezi: a Benes dekrétumokhoz azért ragaszkodik húsz körömmel Szlovákia, hogy amint megkaparintotta a jelenlegi Magyarország területét, ismét szándékában áll alkalmazni a Benes dekrétumok magyarokra vonatkozó cikkelyét, és megfosztva a mai Magyarország területén élõket minden vagyonuktól, elzavarja õket, kitelepíti saját hazájukból.
Kérem, a Magyar Köztársaság Külügyminisztériumának azonnali nyilvános nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy igazak-e a fenti feltételezések.
Kérem, Gyurcsány Ferencet, a Magyar Köztársaság Miniszterelnökét – és a többi parlamenti párt elnökét -, szíveskedjenek azonnal nyilvánosan nyilatkozni arra vonatkozóan, hogy igazak-e a fenti feltételezések.
Kérem, Sólyom László Köztársasági Elnök Urat, szíveskedjen arról azonnal nyilatkozni, hogy igazak-e a fenti feltételezések.
Kérek mindenkit, aki hiteles forrásokkal rendelkezik a fentiekkel kapcsolatban, szíveskedjen a sajtón keresztül is azonnal tájékoztatni hazánk népét.
Szõnyi Bartalos Mária
Komárom-Szõny, 2007. szeptember 7.
http://www.irokilencek.hu
Megjelent: Nemzeti Hírháló, 2007. szeptember 7.