12. LAZÁN ÉS KÖNNYEDÉN - ÖSSZEFOGVA


Hol is van a jogállam, ti mindenre megoldást találó baloldali kormánytagok?
Sértegetitek, lebecsülitek megsarcoljátok, megzsaroljátok már a népszavazást is megelõzve a magyar népet? Elõre meg akarjátok félelmlíteni azzal, hogy nem baj, ha az OVB-nek meg kellett engedni a szavazást, majd ki fogtok vetni más néven, másért adót, adókat? Nem szégyellitek már végre el magatokat azért, hogy semmibe veszitek a népszuverenitást, a népakaratot, kijátszátok az Alkotmányt és nem érdekel benneteket a magyar emberek sokasága?
Igen, letegezlek benneteket, mert nem érdemlitek meg azt sem, hogy sajnáljalak benneteket, nem méghogy tiszteletet nyilvánítsak felétek!
Baloldalról eltünt a jogállam!
Új, Független tagokból álló OVB kell! Mert ez, ami most van, nem tükrözi, nem képviseli a magyar népet. De nem ám! Sõt, semmibe vesz, és csûr – csavar, idõt húzva, minden lényeges helyzet miatt, ami esetleg a magyar nép érdekeit szolgálná. Tapasztalhattuk: Jelenlegi Országos Választási Bizottság olyan szervezet, amelynek tagjai azon törik a fejüket ( a kormány tagjait utánozva), hogyan tolhatnának ki a néppel?
Nem szeretnék meglátni egyetlen politikai reklámot sem sehol – hangsúlyozom: SEHOL! – az adófizetõk pénzén a kormánytagok részérõl, mert a népszavazás, most nem a kormány és nem a pártok „játszadozása” lesz, hanem a nép döntése kell, hogy legyen, ha tetszik ez a kormánytagoknak, ha nem!
A szavazatok összeszámlálásakor a régi szokástól is szíveskedjetek eltekinteni, mert most nem fogtok csalni. Még akkor sem, ha elõre meg akarjátok félemlíteni újabbnál újabb adók bevezetésének kilátásba helyezésével az embereket. Szíveskedjetek ne azon törni a már ötletszegény kobakotokat, hogy mivel sarcolhatnátok még bennünnket, mert esetleg, elõbb le lesztek váltva, mint megtörténik a népszavazás. Amit én, nem is bánnék, mert már nagyon elszemtelenedtetek.
A közpénzekbõl ne merészeljetek kampányolni baloldalon, de a kormány sem!
A keresztalakot ábrázoló pecsétgyûrûiteket szíveskedjetek otthon hagyni a szavazás napján!
A népnek pedig azt javaslom, hogy nyugodtan fogadjanak el a kormánytól és a baloldal tagjaitól bármilyen nemû vesztegetést ( pénzt, lisztet, cukrot), legalább visszakapnak az eddigi sarcból valamit, és azután most, elõször nyugodtan, higadtan verjék át alaposan a kormányt, és a baloldal tagjait úgy, ahogyan a miniszterelnök is átverte az elmúlt választáskor a népet.
A kormány tagjainak pedig azt javaslom, hogy ki se ejtsék szájukon mostantól Orbán Viktor nevét, mert ez a szavazás nem az õ szavazása lesz, hanem fogják fel végre, hogy a magyar nép fog szavazni. Azt is fogják fel, hogy a nép most akkorát és annyit hazudhat mosolyogva a kormánytagok képébe, amekkorát és amennyit akar, mert eljött az idõ: visszaadhatja az eddigi hazudozásotok elsõ részletét. Nem, mint Ludas Matyi Döbröginek; hanem, mint a magyar nép Gyurcsánynak és kormányának: lazán és könnyedén – összefogva. Persze, tagadhatatlan, hogy a lehetõség a FIDESZ-nek köszönhetõ.
Szõnyi Bartalos Mária
Komárom-Szõny, 2007. július 4.
Megjelent: Nemzeti Hírháló, 2007. július 6.