11. ÖNVÉDELEM


Fejétõl büdösödik a hal – mondják.
A mai Magyarországon elszabadult - hivatalos keretek között elkövethetõ - erkölcstelenségek és bûntények sorozata miatti felháborodásom íratja velem soraimat. A legutóbb kipattant ügy, ami miatt már nincs tovább bennem tolerancia a rendõr ruhába bújtatott visszaélésekre és bûnözésre: a 21 éves lányon csoportosan elkövetett nemi erõszak az öt rendõr részérõl. Ebbõl a szempontból mindegy, hogy „csak” ketten erõszakolták meg, de a többi három aszisztált hozzá. Öten követték el!
Nincs és nem lesz sokáig még becsülete a nõk többsége körében a rendõri szerveknek. Elveszítették a becsületüket. Nem csak a REBISZ-esek, hanem az összes rendõr – legyen az bármilyen alacsony vagy magas rangban - elveszítette a becsületét. Mégha csak elveszített becsületrõl lenne szó!
NINCS BIZALOM! SOKÁIG NEM LESZ BIZALOM!
Meddig nem lesz bizalom? Amíg a jelenlegi kormány marad hatalmon, addig biztos, hogy nem. Több nemzedéknyi bizonyítás szükségeltetik a rendõri szervek részérõl Magyarországon, hogy némileg enyhüljön a közvélekedés a rendõrökrõl.
Tudják-e miért nem lehet felgyorsítani a bizalomépítés folyamatát?
Azért, mert ha ettõl kezdve a nõk meglátnak rendõri egyenruhába öltözöttet (mindegy, hogy nõ vagy férfi a rendõr), a megerõszakolt lány jut eszükbe és rögtön az önvédelmi reflexek fognak mûködésbe lépni a nõk többségében.
Ha ettõl kezdve nem áll meg egy kocsi a rendõr intésére, amelyet hölgy vezet, az nem büntethetõ senki részérõl, mert önvédelembõl hajt tovább!
Ettõl kezdve egyetlen rendõrnek sincs joga megállítani egyetlen hölgyet sem az utcán, mert esetleg a rendõr kaphat egy pofont zaklatásért!
NINCS TOLERANCIA!
Ettõl kezdve nem mehetnek a rendõrök hölgyek társaságába bûntudat nélkül.
Ettõl kezdve nem mehetnek több idegen hölgy közé, nem igazoltathatnak nõket bátran a rendõrök, mert a hölgyek önvédelmi reflexe mûködésbe léphet és esetleg bármi megtörténhet.
Ettõl kezdve a rendõrök csak egyet tehetnek: FÉLHETNEK A NÕI POLGÁROKTÓL.
Nincs tovább tolerancia! Értik?!
Javaslom: KERÜLJÉK EL NAGY ÍVBEN A HÖLGYEKET, LEGYEN AZ FIATAL, VAGY AZ IDÕSEBB KOROSZTÁLYHOZ TARTOZÓ!
Mert itt, most, nem a leírt rendõri és törvénybe szedett elõírások válnak mérvadóvá, hanem reflexek formájában a morális, ezen belül az erkölcsi és íratlan szokásjog szabályai fognak érvényesülni. Amelyeket rendõreink nem tartottak tiszteletben és egyidejûleg súlyosan megsértették az Alkotmányban leírt alapvetõ emberi jogokat is. Nem csak morális válság van Magyarországon, hanem az élet minden területén válságot idézett elõ a ma hatalmon lévõ kormány – a rendvédelmi szerveivel együtt.
Ezen nincs már mit kozmetikázni.

Szõnyi Bartalos Mária
Komárom-Szõny, 2007. május 18.
Megjelent: Nemzeti Hírháló, 2007. május 18.