10. FÉLPÁLYÁS, FORGALMAT LASSÍTÓ ÚTLEZÁRÁSOK ÜRÜGYÉN



Ötletesnek tartottam azt a fajta forgalmat lassító módszert, amikor fiatalok sokasága lassan átsétált a zebrán, többször. Szinte kitoltak a rendészettel, nem voltak büntethetõk, mert ugye, ha egyszer foglalt a zebra, hát foglalt, nem indulhattak az autók, mert folyamatosan az egész utat keresztbe lezárták a zebrán oda-vissza sétálók.
Az elmúlt idõszakban többször, de napjainkban is olvastam a félpályás, forgalmat lassító útlezárásokról. Mint például: május 19-én - országunk 40 településén - számíthatnak a kocsival közlekedõk félpályás útlezárásra. Miért? Most éppen két jelszó ragadta meg a figyelmemet: „Kiállás az Igaz Országért” és „Kiállás a Szolidáris Egészségügyért”.
Elgondolkodtam. Ezek az emberek fáradhatatlanul, már hatodik alkalommal zárják le a félpályákat. Mi lenne, ha egyszer már az egész pályát zárnák le? Gondolom, perceken belül ott teremne egy rendõrautó és jobb esetben csak visszarendeztetnék félpályás lezárásra az utat, rosszabb esetben elvinnék a fõtútort, aki le merészelte zárni keresztben.
Kinek, mit jelent az IGAZ ORSZÁG? Az „Igaz Ország” fogalommá vált hazánkban, nem tapintható, nem érzékelhetõ az igazság fõleg akkor, amikor például a miniszterelnök tagja lehetne elméletileg az ellenzék vezérkarának. Képzeljük csak el, mi történne? Bizonyára elsõ dolga lenne, hogy fellazítsa, majd feloszlassa az ellenzék legnagyobb pártját és az egész ország egy pártba tömörülne újra, mert a kisebbik ellenzékinek nevezett pártot könnyen be tudná olvasztani önmagába. Persze, még mindig maradna egy, a kormánypártok közül. Hogy azzal mit tenne, elképzelni sem tudom, de azt igen, hogy õk mit tennének vele. Aminek következtében igaz ország a láthatáron sem lenne. Nem érzékelhetõ kellõen, megfoghatóan az igazság akkor, amikor kiderül, hogy a választási törvényünk hibádzik és ezért alkotmányellenes. Ha már egyszer alkotmányellenes, akkor kérdezem én: A mai kormány is alkotmányellenesen van hatalomban? Nem tudom, ezért kérdezem.
Mi az, hogy „Szolidáris Egészségügy”? A szolidáris egészségügyet éppen most koncolják fel, hullatják darabjaira. Aki lebetegszik, az meg is tapasztalja, mit jelent ez napjainkban. Hol itt, hol ott van káosz. Mi lesz, ha egyszerre az egész országban lesz káosz? Ugyanis, még a közigazgatás hátra van. Akkor körbezárják a fõvárost, az országot és a légteret is lezárják? És minden utat keresztben zárnak le? És kik? A rendõrök? És õk kitõl kérnek majd engedélyt? Az ország népétõl? Vagy utasításra teszik? Nem tudom, csak felmerültek bennem a kérdések a félpályás útlezárások híre olvasásakor.
Ez a globális, bármilyen áron profitot termelni szándékozó eszme feláldozza az emberek létezésének lényegét, megbolygatva az emberi lét harmóniáját nem csak hazánkban, hanem az egész földünk kerekén az Európa és Amerika globalizmusának harcában. Vállalom, ha ezért valaki újra azt mondja rám, hogy „buta”vagyok. Azért vállalom, mert látom, hogy az emlitett két nagyhatalom felelõtlenül megosztja az emberiséget. Ennek mintájára szakadékot szítottak mesterségesen a politikai pártok kishazánkban, az emberek között. Hát, ezért mondom, hogy nem kellenek pártok, pártoskodások Magyarországon. Más vezetési módszerre és más vezetési stílusra van szüksége hazánknak ahhoz, hogy nemzetünk újra egyesülhessen. Ugyanis a kettészakított nemzet, mint láthatjuk és tapasztalhatjuk: könnyen kifosztható, lételemeitõl megfosztható, megsemmisíthetõ.
Ennek a folyamatnak a leállításához kevés az imitt-amott megnyilvánuló félpályás útlezárás. Noha, szükség van rá, mert a mai törvényes(?) út ezt engedélyezi. Az egész globális folyamatot kellene lezárni és kiiktatni az emberek életébõl.

Szõnyi Bartalos Mária
Komárom-Szõny, 2007. május 15-16.

Megjelent: Nemzeti Hírháló, 2007. május 16.