9. TÖRÖLJÉK EL A PÁRTOK ÁLLAMI FINANSZÍROZÁSÁT!



Milyen dolog az, hogy közpénzekbõl finanszírozzák a pártok kampányait és a mûködésüket?
Milyen dolog az, hogy ma, a kizsigerelt állam, még finanszírozza is azokat a pártokat, amelyeknek tagjai kizsigerelték az államot?
Milyen dolog az, hogy az állam finanszírozásával teszik tönkre a pártok képviselõi az országot? Ráadásul nem dolgoztak jól, a népet tovább zsigerelik, a népet sanyargatják minden szinten.
Töröljék el a pártok állami finanszírozását! A pártok éljenek meg a saját tagjaik díjbefizetéseibõl!
Ne azok pénzén élõsködjenek, akik például egyetlen párthoz sem tartoznak. Ha a nép takaróját egyre szûkebbre és rövidebbre szabják, akkor a pártok is csak addig nyújtózzanak, ameddig a takarójuk ér!
Milyen dolog az, hogy az állam tartja el a pártokat?
Minden párt tartsa el, és tartsa fenn önmagát, s ha erre képtelen, akkor szünjön meg!
Nincs szükség pártokra Magyarországon. Túlságosan kicsi ország ez ahhoz, hogy a nyakába vegyen még olyan feneketlen zsákokat, mint a pártok, amely közösségek csak nyelik az ország pénzét. Ráadásul a tagjaikból kikerült országgyûlési képviselõk rommá zúzták az országot és kisemmizték nemzeti vagyonából a népet az elmúlt 17 évben.
Ha már egyszer annyira a haszonelvûséget fontos manapság figyelembe vennie a népnek, akkor tessék nekem megmagyarázni, hogy mibõl, mennyi, és milyen hasznot hoztak az országunknak a pártok, s azok képviselõi az országgyûlésben, az országnak, a népnek? Ugye, haszonról ilyen költségvetés mellett nem beszélhetünk, de károkról annál több szó eshet! Ilyen pártokat és azok képviselõit akarják finanszíroztatni még a maroknyi állammal?
Töröljék el a pártok állami finanszírozását!
Más vezetési módszerre van szüksége Magyarországnak.
Nem kellenek a károkat okozó pártok és képviselõik hazánknak!

Szõnyi Bartalos Mária
Komárom-Szõny, 2007. május 7.

Megjelent: Nemzeti Hírháló, 2007. május 8.