2. HOVA PISILNEK A KOSSUTH TÉRI RENDÕRÖK?


SZERVEZETÜK SALAKANYAGÁT HOVA ÜRÍTIK?

Nálunk, Magyarországon nem mindegy, hogy kinek kell éppen pisilni a Parlament elõtti Kossuth téren..A köznép nem teheti meg, a békésen tüntetõk sem, mert ott vannak a rendõreink által õrzött kordonok. A minap valaki arra hivatkozott, hogy nem lehet eltûrni a köznép szervezetének szükséglettermékét a Kossuth téren, mert bûzlik.
Ahol valami bûzlik, ott nem mûködnek az egészséges folyamatok sem.
Kérdezem én, hogy a nyilatkozóé nem bûzlik?
Ki mondta, hogy türjék el? Vigyék el onnan! Úgy tûnik, ennek megoldására, megszervezésére sem képes a kormány.
A Kossuth teret óvó rendõröké nem bûzlik? Vagy a rendõrök különleges fából faragott fickók, akiknek nincs is ilyen szükségletük?
Hova pisilnek a Kossuth teret õrzõ rendõrök?
Nézve a napjainkban zajló eseményeket, az jutott eszembe, hogy a rendõrök is emberek, vannak alapvetõ szükségleteik, mint minden embernek: evés, ivás, alvás, de a szervezet salakanyagának kiürítésése is idetartozik. Amennyiben ugyanaz a néhányszáz rendõr állandóan a parlament épülete elõtt tartózkodik, nekik is fontos idõnként elvégezni „kis-nagy” dolgukat. Fõleg, ha annyit kell mozogniuk, hogy óránként kiszoritgatják még a Kossuth tér környékérõl is az ott gyülekezõ embereket.
Az ember fizikai mozgása felfokozza szervezetének salakanyag kibocsátását.
Ezért merült fel bennem a kérdés: Kossuth téren hova pisilnek a rendõrök? Ugyanis õk többen vannak, mint a békés tüntetõk. Láthatóan cipelik a nehéz eszközeiket és mennek-mennek, kiszorítanak; aztán ácsorognak parancsra várva, meg igazoltatják az arra járókat.
Na, és nekik szabad odapisilni?
A népnek nem?
A rendõri szervezet salakanyagát el tudják takarítani?
A népét nem?
És a sajátjukat?
Ugye, rájöttek már, ez nem lehet hivatkozási alap arra, hogy kitiltsák azt a békésen tüntetõ tömeget a Kossuth térrõl, amely azért megy oda, mert becsapva érzi magát, ezért élni kíván a szólásszabadságának jogával, a vélemény nyilvánításának jogával, mert nincs megelégedve a jelenlegi kormány munkájával, és le akarja váltani azt.
Mit szólnának ahhoz, ha gyerekek lepnék el a Kossuth teret és mindannyian odapisilnének?
Nem is egyszer!
Mit szólnának ahhoz, ha kutyákat, vagy tyúkokat, kacsákat, libákat engednének be az emberek - a FIDESZ által lebontott, a rendõrök által újra felépített - hatalmas erõvel õrzött kordon mögé a Parlament elõtti Kossuth téren?
Legszívesebben postagalambokat engednék fel a kordon nélküli Kossuth téren, a Parlament elõtt.
MOST.
Szõnyi Bartalos Mária
Komárom-Szõny, 2007. február 4.
http://www.irokilencek.hu

Megjelent: Nemzeti Hírháló - 2007. február 4.