ORBÁN VIKTOR HATÁROZOTT EGYÉNISÉG ÉS NEM VOLT AGRESSZÍV


Szõnyi Bartalos Mária


Magyarország


*


ORBÁN VIKTOR HATÁROZOTT EGYÉNISÉG ÉS NEM VOLT AGRESSZÍV


*


*


Bár csak lett volna már az elõzõ évtizedekben is olyan határozott egyénisége Magyarországnak, mint a jelenlegi EP elnöke: Orbán Viktor!


Bár csak védte volna meg úgy Magyarországot és a magyar népet, a magyar hazáját valaki Európában, mint azt most tette Orbán Viktor!


Annak ellenére, hogy pszichológiai nyomást gyakorolt Orbán Viktorra az európai baloldal az EP-ben 2011. január 19-én Strasbourgban, a magyar elnökség programjának bemutatása közben, és az elnökség programjának bemutatása után, amikor élénk vita alakult ki, akkor Magyarország miniszterelnöke megvédte hazáját, megvédte népét.


Bizonyíték a pszichés nyomás gyakorlására az adott szituációban az, hogy a Magyar elnökség programját elfogadta az EP, tehát nem ezért kapta Magyarország miniszterelnöke - aki a jelenlegi EP elnöke – a pszichés nyomást, hanem a baloldal félelmei miatt, amelynek oka: a magyar kormány kétharmados többsége. Magyarország új sajtótörvénye csak ürügy a pszichés nyomásra, mint ahogyan az lesz Magyarország új alkotmánya is.


Európának ettõl a kétharmadtól nem kell félnie, mert demokratikus kormányként nem fog olyan eszement dolgokat mûvelni Magyarország jelenlegi kormánya és miniszterelnöke EP elnökként, mint, ha a baloldal kétharmada jött volna létre Magyarországon, 2010-ben.


Orbán Viktor határozott volt a magyar elnökség programjának bemutatása közben éppen úgy, mint az élénk vita utáni felszólalásában vagy az újságírói kérdésekre válaszolva.


Megnéztem többször mind a három videót és nem találtam Orbán Viktort agresszívnek. Határozott kijelentései és kérdései voltak.


A határozottság nem egyenló az agresszivitással. Viszont a pszichológiai nyomás gyakorlása önmagában is rejtett agresszió.


*


Magyarország, Komárom-Szõny, 2011. január 20.


*


Szõnyi Bartalos Mária


Író Kilencek Nemzetközi Köre elnöke


Író, költõ, publicista


Pszichomatika személyiségelemzõ módszer kidolgozója


*