KISEBBSÉG


Szõnyi Bartalos Mária


(Magyarország)





KISEBBSÉG



Mit és kinek vétettem én azzal, hogy megszülettem törvényesen e szétdaradolt hazámban?


Mit és kinek vétettem én azzal, hogy nõvérem nélkül, egyedül felnövekedtem e törvénytelenül szétszabdalt, maradék óhazámban, mint a benesi dekrétum ideüldözött, apámtól-anyámtól származó, diszkriminált, megfigyelt, kitûnõ tanuló soha nem lehetett kisebbség?


Arópó – kisebbség!


A napokban küldött a polgármester jegyzõje egy levelet – mint már annyiszor -, hogy jelöljem be, melyik kisebbséghez vagyok tartozó.


Nade, te régi, és még ma is alkalmas elvtársúr!


Gondolkodj egy kicsit velem!


Én, már az óhazám lekicsinyített területén születtem.


Itt, Szõnyben.


Na és te, hova valósi vagy?


Mert a többséget a trianoni maradék hazában élõnek vélitek ti, elvtársurak!


Pedig, ha jól belegondoltok és a dolgaink mélyére hatoltok, akkor rá kellene ébrednetek, hogy éppen a magyar van kisebbségben már ebben, a maradék óhazában.


A többségi magyarság szétdarabolt hazamaradékon kívül rekedt, nomeg aki maradni akart, fiatalon jól elküldtétek néhányszor. Aztán a bejövõk, betelepülõk helyettük is duplán magyarnak mondják magukat. Ugyan már! Én a színtiszta magyarságra gondolok ám!


Na, én még színtiszta magyar vagyok! Cáfold meg jegyzõ úr, ha tudod!


Számomra egyértelmû, hogy a színtiszta magyarság a jelenlegi csonka Magyarországon kívül van köröttünk és szerte a világban.


Hát, ha ennek ellenére úgy gondolod jegyzõ úr, küldj egy újabb papírost, kitöltöm én, de csak akkor, ha nem hiányzik róla a magyar kisebbség rublikája e hazában.


A most küldött leveled landolt a kukában.



Komárom-Szõny, 2010. június 4.



http://www.irokilencek.hu