ÖRÖMGYILKOSOK



Szõnyi Bartalos Mária


(Magyarország)


*



ÖRÖMGYILKOSOK


*



A pszichológiai játszmák édes-keserû otthona lett napjainkban láthatóan, érzékelhetõen, megtapasztalhatóan a választási politika. Nem kellett mást tenni az OVB-nek, mint az óvodában is megfigyelhetõ játékrontó kisgyermeknek: összerombolni, belerúgni a másik felépített homokvárába. Nehogy a sikerélménye miatt boldog lehessen, örülni tudjon alkotásának az a másik!


Gonoszság. Pszichés agresszió! Nyomonkövethetetlen. Csak a végeredmény válik láthatóvá, tapasztalhatóvá.


Nehogy ám már végig tudják örülni a szavazó állampolgárok a TV-ben azt, hogy a számok, százalékok világában hogyan is mutatkozik meg folyamatában, percrõl-percre, óráról-órára a gyõzelem! Döbbenjenek meg, maradjon bennük a keserû hiányérzet!


Csakhogy! A mai mobiltelefonos és internetes technika világában lebuktak az OVB tagjai. Már mindenki tudott mindent az országban, csak az OVB tagjai üléseztek és játszották tovább a „hülyegyerek”-szerepüket. Közröhejjé váltak tutyi-mutyiskodásukkal, direkt idõhúzásukkal, megjátszott fontoskodásukkal. Egy egész ország röhögött rajtuk ismerve az interneten megjelent szavazati arányok alakulását.


Az örömgyilkosok szándéka nem úgy jött be, ahogyan szerették volna.


Sajnálatra méltóak, mert még a modern pszichológiai ismereteik is nagyon hiányosak.


Alkalmatlanok nem csak a „hülyegyerek”-szerepre, de arra is, hogy az OVB tagjaiként fussanak neki a 2010. április 25-i választásoknak. Azonnal le kell õket váltani és helyettük normálizálni fontos a szavazási procedúrát.


Ami a legfontosabb, hogy a televízióknak soha senki ne merészelje megtiltani azt, hogy visszafogják a közérdekû információkat! Fõleg a választási eredmények alakulását!


*



Komárom-Szõny, 2010. április 12.


http://www.irokilencek.hu